Emisný škandál firmy Volkswagen pokračuje

NETKY.SK • 10 December 2019, 10:09 • 2 min
Emisný škandál firmy Volkswagen pokračuje

OTTAWA - Situácia spred pár rokov sa opakuje. Kanadská vláda obžalovala nemeckú automobilku Volkswagen za to, že do krajiny dovážala vozidlá, ktoré porušovali normy v oblasti emisií. Vedenie automobilky vraj o podvove vedelo.

slovakia

left justify in out

Nemecký výrobca áut čelí obžalobe z porušenia kanadského zákona na ochranu životného prostredia, pretože v rokoch 2008 až 2015 do krajiny doviezol 128 tis. automobilov, ktoré nespĺňali emisné normy. Firma je obžalovaná aj z poskytovania zavádzajúcich informácií.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Clear lines, clear minds. #citylife #contrast #vwtouareg #volkswagen #vw

Príspevok, ktorý zdieľa Volkswagen (@volkswagen),

 

Súdne pojednávanie

Spoločnosť Volkswagen v tejto súvislosti zverejnila vyhlásenie, v ktorom uviedla, že s kanadskými vyšetrovateľmi úplne spolupracuje, pričom pred prvým pojednávaním na súde v Toronte, ktoré bude v piatok, je pripravená dohoda. "Zúčastnené strany súdu predložia na posúdenie navrhnutú dohodu o treste," konštatuje vyhlásenie.

 

Emisná kauza

Súdne stíhanie Volkswagenu v Kanade prichádza viac ako štyri roky po tom, ako sa automobilka priznala, že v 11 mil. vozidlách po celom svete inštalovala softvér, ktorý manipuloval výsledky emisných testov. Volkswagen v USA v marci 2017 priznal vinu a boli mu uložené pokuty v sume vyše 4,3 mld. USD. Napriek tomu, že vozidlá boli bezpečné a pojazdné, spotrebiteľská dôvera sa niekoľkonásobne znížila po vypuknutí emisnej kauzy. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spotlight. #spotlight #city #sun #vwtroc #volkswagen #vw

Príspevok, ktorý zdieľa Volkswagen (@volkswagen),

 

Porušenie spotrebiteľských práv

 

Nemecká automobilka Volkswagen porušila v súvislosti s emisnou kauzou pravidlá o ochrane spotrebiteľa v minimálne 20 krajinách Európskej únie, v USA platila vysoké pokuty a momentálne sa pripravuje na prvé pojednávanie s Kanadou.

 

img

 

Problémy v Austrálii

Austrálska divízia Volkswagenu v roku 2015 potvrdila, že v krajine je nelegálnym softvérom na znižovanie emisií počas testov dotknutých približne 91.000 áut. Väčšinu z nich predstavujú autá kmeňovej značky VW.

 

Viac o emisnej kauze firmy Volkswagen nájdete na našom webe pod kľúčovými slovami "emisná kauza" a "volkswagen".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies