V Banskej Bystrici pri výbuchu v byte prišla o život jedna osoba

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 16:09 • 2 min
V Banskej Bystrici pri výbuchu v byte prišla o život jedna osoba

BANSKÁ BYSTRICA - Jedna osoba prišla o život v pondelok pri výbuchu v byte na druhom poschodí na Triede SNP v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

O tom informoval Milan Hrudka z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

 

"K požiaru na mieste udalosti nedošlo. Uskutočnila sa evakuácia osôb z vedľajších bytov. Naši príslušníci skontrolovali, či tam nie sú niekde skryté ohniská, a statik preveril, či nedošlo k narušeniu statiky. Potom sa mohli vrátiť späť do bytov. Príčina výbuchu je v štádiu vyšetrovania," konštatoval Hrudka. Prípad vyšetruje polícia.

Na mieste zasahovalo 12 príslušníkov HaZZ na štyroch kusoch techniky.

 

img

Ilustračné foto. Zdroj: Pixabay

 

Ako v pondelok popoludní spresnila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, výbuch, ku ktorému došlo z doposiaľ neznámej príčiny, si vyžiadal život 61-ročného muža.

 

"Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu usmrtenia. Bližšie okolnosti, za ktorých k explózii došlo, ako aj jej presná príčina, budú známe až po vyjadreniach znalcov expertízneho skúmania a vykonaní mnohých ďalších procesných úkonov," uviedla hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies