Heger vyzval politikov, aby nespochybňovali vakcíny, ktoré sa používajú na Slovensku. Hazardujú totiž so životmi občanov

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 14:27 • 2 min
Heger vyzval politikov, aby nespochybňovali vakcíny, ktoré sa používajú na Slovensku. Hazardujú totiž so životmi občanov

BRATISLAVA - Spochybňovanie akejkoľvek vakcíny, ktorá je uvedená do očkovacieho procesu na Slovensku, je hazardom so životmi občanov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na utorňajšej tlačovej besede to uviedol minister financií a dočasne poverený minister zdravotníctva Eduard Heger. Politikov preto vyzval, aby vážili svoje slová.

 

Podľa Hegera nemôžu jedným dychom hovoriť, že im záleží na zdraví občanov a zároveň spochybňovať vakcíny, ktorými sú občania očkovaní. Minister dodal, že všetky vakcíny, ktoré sa na Slovensku používajú, sú podrobené kvalitnej kontrole.

 

„Každou podanou vakcínou dávame úder v tomto zápase s pandémiou," vyhlásil Heger.

 

Prečítajte si tiež: Vakcína od AstraZeneca je bezpečná a účinnejšia, ako sa predpokladalo

Riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová informovala, že po očkovaní vakcínou AstraZeneca bolo doteraz hlásených 1093 nežiaducich účinkov.

 

img

 

Z toho 24 bolo závažných a štyri sa týkali povrchovej trombózy dolných končatín. „Všetci štyria sú stabilizovaní, všetci mali pozitívnu osobnú anamnézu, už predtým tromboembolickú príhodu prekonali,“ uviedla šéfka ŠÚKLu.

 

Opäť poukázala na to, že prínosy očkovania prevažujú nad akýmikoľvek rizikami. „Riziko z neočkovania a následného ochorenia je podstatne väčšie na vznik tromboemolických príhod, ako riziko po očkovaní,“ dodala.
 

Mohlo by vás zaujímať: Pitva preukázala, že za náhlym úmrtím učiteľky, nie je očkovanie vakcínou od AstraZeneca



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies