Neďaleko mesta irackého Fallúdža objavili masový hrob s ostatkami 400 ľudí

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 07:58 • 2 min
Neďaleko mesta irackého Fallúdža objavili masový hrob s ostatkami 400 ľudí

BAGDAD - Masový hrob s pozostatkami približne 400 ľudí objavili dnes iracké vládne sily pri meste Sakláwíja, ležiacom zhruba sedem kilometrov severozápadne od Fallúdže, ktoré je pod kontrolou extrémistov z tzv. Islamského štátu (IS). Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na armádne zdroje.

slovakia

left justify in out

"Väčšina ostatkov patrí vojakom, ktorí boli zadržaní a zabití touto organizáciou," uviedol nemenovaný predstaviteľ irackej armády, poukazujúc na IS, známy aj pod skratkou Dáiš. K nálezu došlo iba deň po tom, ako sa vládnym silám podarilo znovu získať z područia extrémistov veľké časti tejto poľnohospodárskej oblasti.

 

Armáda dnes vytlačila bojovníkov IS z niekoľkých južných predmestí Fallúdže v rámci zintenzívnenej ofenzívy, pričom v danej oblasti vykonali nálety proti pozíciám militantov aj vojenské koaličné sily pod velením Spojených štátov. Islamisti utrpeli v uplynulých mesiacoch významné straty v Iraku aj v susednej Sýrii.

 

Sakláwíja a Fallúdža boli medzi prvými bodmi obsadenými IS na západe Iraku začiatkom roku 2014. O šesť mesiacov neskôr radikáli postúpili sunnitským územím smerom na sever krajiny, pričom zabrali aj druhé najväčšie mesto krajiny Mósul. Armádna ofenzíva zameraná na Fallúdžu sa začala pred dvoma týždňami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies