Polícia sa stará o hladký priebeh testovania na odberných miestach

NETKY.SK • 31 Október 2020, 11:52 • 2 min
Polícia sa stará o hladký priebeh testovania na odberných miestach

BRATISLAVA - Polícia dnes na odberných miestach usmerňuje ľudí, dohliada na verejný poriadok, bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

slovakia

left justify in out

Kolóny v hlavnom meste 

Situácia je zatiaľ pokojná, bez narušenia verejného poriadku. V Bratislave sa na niektorých miestach komplikuje doprava, konkrétne na Budatínskej, Panónskej, Karloveskej, Botanickej, Miletičovej a v okolí Zlatých Pieskov. Na miestach, kde si to situácia vyžaduje, polícia vodičov usmerňujeme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dnes24.sk (@dnes24),

 

Pozitívni policajti 
V Žilinskom kraji boli pred nástupom do služby siedmi policajti pozitívne testovaní na koronavírus. Podobná situácia bola pred nástupom do služby aj v Prešove, kde boli z testovaných policajtov traja pozitívni. Rovnako traja boli pozitívni aj v Bratislave. V Nitre boli pred začiatkom služby z testovaných policajtov pozitívni šiesti a v Košiciach piati. Policajti však môžu slúžiť len v prípade negatívneho testu!!!, preto boli všetci nahradení z pripravených záloh, dodal Slivka.

 

img


"Dopravná situácia je zložitejšia aj v Košiciach smerom na letisko, kde policajti riadia premávku, a v Nitre na Akademickej až po Triedu Andreja Hlinku. Na miestach kde si to situácia vyžaduje vodičov usmerňujeme," spresnil hovorca PPZ.

 

Mierne komplikácie 
V okrese Brezno podal občan trestné oznámenie, nakoľko si myslí, že osoby na odberových miestach nie sú oprávnené pracovať s osobnými údajmi.

 

Slivka zároveň spomenul, že pri odbernom mieste v areáli Ekonomickej univerzity na ulici Prokopa Veľkého v Bratislave spadol strom, nikto nebol zranený.

 

Naď verí, že to bude na 100%

Na Slovensku k 10:00 bolo funkčných viac ako 98 % odberových tímov (61 meškalo). Uviedol to minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) po stretnutí s rakúskym vojenským personálom.

 

img


Naď zároveň priblížil, že ide o 4 900 z celkového počtu 4 961 plánovaných miest. "Veríme, že čoskoro budeme mať obsadené všetky odberné miesta, ktoré sme dnes mali plánované," povedal Naď.

 

Očakáva podporu prezidentky 

Minister obrany vyjadril vďaku nielen príslušníkom Ozbrojených síl SR (OS SR), policajného zboru, hasičom, zdravotníkom a samosprávam. Osobne vyjadrí vďaku aj rakúskemu vojenskému personálu. Naď zároveň uviedol, že predpokladal, že prezidentka Zuzana Čaputová vyzve zdravotníkov, aby sa prihlásili a pomohli operáciu zrealizovať.

 

img

 

Pomoc aj z iných krajín 
Na území Slovenska sa nachádza 33 rakúskych vojenských špecialistov, ktorí sú priamo zapojení do odberov pri testovaní na COVID-19. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (SaS) v mene slovenskej vlády za to poďakoval rakúskej strane.

 

Šéf slovenskej diplomacie takisto vyjadril vďaku vláde Maďarska, ktorá poslala 200 špecialistov, ktorí pôsobia v juhovýchodných a južných okresoch Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies