Bojovník Sebastiánko odletel na operáciu do Bostonu vládnym špeciálom. Odprevadil ho Igor Matovič

NETKY.SK • 1 Máj 2021, 16:26 • 2 min
Bojovník Sebastiánko odletel na operáciu do Bostonu vládnym špeciálom. Odprevadil ho Igor Matovič

Statočný bojovník Sebastiánko včera odletel vládnym špeciálom do Bostonu na dôležitú operáciu, ktorá mu zachráni život. Odprevadil ho Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

Príbeh tohto statočného chlapčeka bol odvysielaný v relácii V siedmom nebi. Sebastián sa narodil predčasne. Jeho pľúca neboli vyvinuté, a preto bol hneď po narodení resuscitovaný a napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Doma strávil len 3 týždne. Prišla prvá zástava dýchania a prvá resuscitácia. Nasledoval kolotoč vyšetrení. Zástavy dýchania boli častejšie a náročnejšie. S postupom času Sebastiánkovi pribúdali diagnózy aj operácie. Skončil s tracheostomiou na umelej pľúcnej ventilácií. Začalo sa mu zastavovať srdiečko. Museli mu voperovať kardiostimulátor.

 

img

 

V Bostone Sebastiánkovi dokážu pomôcť. Vykonávajú sa tam operácie s názvom Tracheopexia. Dokážu upevniť zmäknuté a deformované chrupky na priedušnici  podľa stavu o okolité orgány alebo stavce chrbtice.Na záchranu tohto slniečka bolo potrebné vyzbierať 800 000 eur. Podarilo sa to. Sebastián Janitor včera odletel vládnym Airbusom A319  z Bratislavy do amerického Bostonu  so svojou rodinou. V USA absolvuje operáciu vďaka verejnej zbierke. Let zabezpečil Letecký útvar MV SR na podnet štátu. Sebinka bol na letisku BTS odprevadiť pred náročnou operáciou aj vicepremiér Igor Matovič.

 

Prečítajte si: Igor Matovič má vo svojej rodinke nový prírastok

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies