Desať plus jeden tipov na krásne knižné vianočné darčeky

NETKY.SK • 11 December 2023, 11:26 • 2 min
Desať plus jeden tipov na krásne knižné vianočné darčeky

Ak ste ešte nestihli vymyslieť, čo podarujete svojim najbližším a milovaným, nikdy nie je chybou siahnuť po peknej a pútavej knižke.

slovakia

left justify in out

Možno vás inšpiruje niektorý z nasledovných knižných titulov, ktoré sme pre vás vybrali. Od klasík, obľúbených rozprávok cez fantazijné príbehy až po nádherné ilustrované rodinné encyklopédie. Kúpte im knihu - určite nič nepokazíte!

Vianočná koleda, Charles Dickens, vyd. Tatran, 2023

Prvé vydanie nezvyčajne vianočnej novely vyšlo už v r. 1843 a odvtedy je celosvetovým bestsellerom, najmä v predvianočnom období. Nie je tomu inak ani tento rok. Ak chcete vsadiť na istotu, najnovšie vydanie neprekonateľného príbehu o Ebenezerovi Scroogeovi, ktorý miluje peniaze a nenávidí Vianoce s ilustráciami Lisy Aisato bude dokonalým darčekom pre celú rodinu.

 

 

 

Mesto v oblakoch, Anthony Doerr, vyd. Ikar, 2023

Tento rok viacnásobne ocenená knižka, originálny príbeh, v ktorom sa prelínajú časové línie, snovosť a realita. Príbeh o putovaní do bájneho mesta v oblakoch, kde nikto netrpí núdzou. Americký autor Anthony Doerr získal za svoj predošlý titul „Sú svetlá, ktoré nevidíme“ (2015) Pulitzerovu cenu.

Najkrajšie vianočné rozprávky, Elizabeth Baguley, Gilian Lobel, Paul Bright, vyd. Stonožka, 2023

Aj zvieratká v lese sa už tešia na radostné vianočné obdobie! Tri čarovné vianočné príbehy pre väčších i menších čitateľov s ilustráciami Tima Warnesa a Jane Chapmanovej navodia tú pravú vianočnú atmosféru v každej rodine.

Evanjelium na každý deň, rok 2024, Štefánia Beňová, vyd. Kumran, 2023

Aj po celý budúci rok vám môže byť spoločníkom populárny sprievodca evanjeliom, ktorý vychádza úspešne už niekoľko rokov. Krátke zamyslenia z Božieho slova na každý deň dodajú vášmu srdcu pokoj a mysli jasnosť.

Hrad v Škótsku, Julie Caplin, vyd. Cosmopolis, 2023

Strhujúci romantický príbeh z krajiny tisícich hradov a drsnej vysočiny. Priamo na hrade sa odohráva nazabudnuteľná, takmer dokonalá ľúbostná romanca dvoch nedokonalých bytostí – dedičky hradu Izzy a profesora histórie Rossa, ktorý jej pomáha premeniť chátrajúci hrad ne očarujúci hotel...

Vesmír, unikátny obrazový sprievodca, vyd. Ikar, 2022

Titul z úspešnej edície Základný kameň rodinnej knižnice vychádza už v treťom, doplnenom vydaní. Kniha je venovaná každému aspektu kozmu, nájdete tu pútavé fotografie z vesmírných sond, aktuálne mapy nočnej oblohy, fakty o najvzrušujúcejších objavoch astronómie.

Kde raky spievajú, Delia Owens, vyd. Tatran, 2019

Oceňovaný strhujúci román o samote, zúfalstve, prázdnote v duši, ale aj odvahe prežiť, nezlomnosti, nádeji a láske. Prekrásna óda na nedotknutý svet prírody, dojímavý príbeh o osamelom dospievaní mladej dievčiny a zároveň prípad záhadnej vraždy s prekvapujúcim koncom. Owensová nám pripomína, ako nás detstvo dokáže formovať na celý život a príroda pred nami stále ukrýva tajomstvá – krásne a neraz aj kruté.

Zimné rozprávky, Dawn Caseyová, vyd. Stonožka, 2021

Úchvatný výber zimných príbehov z celého sveta – od Severnej Ameriky až po Sibír. Snehulienka, medvedí kráľ a ďalšie zimné postavy v čarovných zasnežených dobrodružstvích, sprevádzané nádhernými ilustráciami Zanny Goldhawk.

Hodvábne cesty, vyd. Ikar, 2023

Opäť niečo výnimočné pre celú rodinu – nádherný ilustrovaný prehľad starovekých obchodných trás. Hodvábne cesty ako výmena tovarov, ale aj ideí zohrali kľúčovú úlohu pri rozvoji civilizácie Európy a Ázie. Kniha obsahuje 491 ilustrácií, podrobné mapy, ohromujúce fotografie a fakty o histórii, ktorá sa týkala aj nás…

Rozprávky Pavla Dobšinského, vyd. Ikar, 2023

Klasika klasík, na ktorej vyrastali mnohé generácie slovenských detí, tentoraz v najnovšom vydaní s fascinujúcimi ilustráciami Vladimíra Krála.  Statoční šuhaji a krásne devy, strigôni, draci, Lomidrevo, dievčatko so zlatou hviezdou, strieborný tátoš… A dobro, ktoré napokon víťazí nad zlom!

Muž, ktorý predával vzduch vo svätej zemi, Omer Friedlander, vyd. Artforum, 2023

A na záver - jeden zaujímavý tip, čerstvá novinka od izraelsko-amerického autora Omera Friedlandera - imaginatívnym výletom do úzkych uličiek Jeruzalema, opustenej Negevskej púšte a malebných pomarančových hájov mesta Jaffa v Izraeli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies