NBA: Nash a Mutombo otvorili kemp na Kube

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 11:22 • 2 min
NBA: Nash a Mutombo otvorili kemp na Kube

HAVANA - Basketbalová NBA je prvou americkou profesionálnou športovou súťažou, ktorá zorganizovala po zmiernení diplomatického napätia medzi USA a Kubou svoje podujatie na tomto ostrove.

slovakia

left justify in out

Liga vo štvrtok 23. apríla v zastúpení dvojnásobného najužitočnejšieho hráča súťaže Steva Nasha a tohtoročného laureáta pre vstup do Siene slávy Dikemba Mutomba otvorila štvordňový kemp nádejí. Tréningy povedú Quin Snyder z Utahu a James Borrego z Orlanda. V rámci podujatia plánujú NBA a Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA) obnoviť tri ihriská.

 

Vzťahy medzi administratívou Baracka Obamu a Kubou sa začali normalizovať vlani v decembri. NBA v spolupráci s FIBA zároveň pozvala dvoch basketbalistov a jedného trénera z Kuby na špecializovaný kemp Basketbal bez hraníc.

 

Basketbal je na Kube štvrtý najpopulárnejší šport po bejzbale, boxe a futbale. Mužská reprezentácia na olympijských hrách v Mníchove 1972 získala bronzové medaily, ženy stále patria medzi širšiu kontinentálnu špičku. Odvetvie však v ostatných rokoch doplácalo na odliv talentov - emigrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies