Polícia zaistila 24 mladistvých pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 18 Február 2019, 16:36 • 2 min
Polícia zaistila 24 mladistvých pod vplyvom alkoholu

ŠAŠTÍN_STRÁŽE - Príslušníci odboru poriadkovej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Senici a policajti odboru železničnej polície Kúty vykonali kontrolu prevádzky v meste Šaštín-Stráže, pri ktorej zistili 24 mladistvých pod vplyvom alkoholu. O tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) PZ Martina Kredatusová.

slovakia

left justify in out

Polícia vykonala kontrolu v zmysle zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov. "Celkom 14 príslušníkov polície skontrolovalo v noci z piatka na sobotu (16. 2.) v čase od 00.30 h do 03.00 h v miestnom bare niekoľko desiatok mladých ľudí. Až 24 osôb zo skontrolovaných bolo pod vplyvom alkoholu, z toho dvaja chlapci vo veku 13 a 14 rokov boli len maloletí," uviedla Kredatusová.

 

Zákon na jednej strane zakazuje predávať alebo podávať alkoholické nápoje, alebo inak umožňovať ich požívanie osobám mladším ako 18 rokov. A na druhej strane aj týmto osobám zakazuje požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky.

 

"Pri kontrole a následných úkonoch s maloletými a mladistvými osobami bola prítomná aj pracovníčka úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Mladých ľudí pod vplyvom alkoholu polícia neskôr odovzdala rodičom, resp. zákonným zástupcom. Všetky zistené priestupky budú následne prejednané na príslušných obecných úradoch," doplnila krajská hovorkyňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona