NBA: Curry najlepším strelcom, Rondo asistentom

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 11:10 • 2 min
NBA: Curry najlepším strelcom, Rondo asistentom

NEW YORK - Americký basketbalista Stephen Curry bol v základnej časti NBA 2015/2016 jej najlepším strelcom. Úradujúci najužitočnejší hráč ligy a líder Golden State Warriors nastúpil v tomto ročníku na 79 zápasov, v ktorých dosiahol priemer 30,1 bodu.

slovakia

left justify in out

V prvom kole play-off Západnej konferencie bude 28-ročný stredný rozohrávač čeliť Houstonu a Jamesovi Hardenovi, ktorý v rebríčku strelcov obsadil druhú priečku (29,0). Tretí skončil Kevin Durant (28,2). LeBron James figuruje na 5. pozícii (25,3), Kobe Bryant bol vo svojej poslednej sezóne v NBA jej tridsiaty prvý najlepší strelec (17,6).

V podkošovom priestore kraľoval detroitský pivot Andre Drummond, ktorý bol s priemerom 14,8 doskoku na zápas najlepším v tomto ukazovateli v lige. Nasledujú DeAndre Jordan z Los Angeles Clippers (13,8) a Hassan Whiteside s Dwightom Howardom (obaja po 11,8). Rajon Rondo nemal konkurenciu medzi strednými rozohrávačmi v počte asistencií, tvorca hry Sacramenta ich v každom zápase naservíroval spoluhráčom v priemere 11,7. S výrazným náskokom ovládol túto štatistiku pred Oklahomčanom Russellom Westbrookom (10,4) a lídrom Washingtonu Johnom Wallom (10,2); na dvojciferný počet prihrávok sa dostal ešte Chris Paul z Los Angeles Clippers.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies