Návrat do totality?! Paška obmedzil novinárov v parlamente!

NETKY.SK • 24 Január 2014, 09:34 • 2 min
Návrat do totality?! Paška obmedzil novinárov v parlamente!

BRATISLAVA – Návrat do totality?! Nové pravidlá pre novinárov v parlamente značne pripomínajú nástup totalitné režimu. Pravidlá sprísnil predseda parlamentu Pavol Paška a tresta za ich porušenie je vyhadzov z parlamentu a zákaz vstupu.

slovakia

left justify in out

Parlament by mal byť prístupný všetkým, keďže sa jedná o rokovanie poslancov, ktorí boli volení občanmi a mali by konať v ich záujme. Predseda parlamentu Pavol Paška však hodlá spraviť z parlamentu miesto len pre vyvolených.

Kancelária parlamentu, ktorá spadá práve pod predsedu NR Pašku vydala nové pravidlá pre novinárov v parlamente:

Nové pravidlá výrazne obmedzili pohyb novinárov po budove parlamentu. Tí sa po novom budú môcť pohybovať len v štyroch vymedzených zónach: tlačové stredisko, vestibul na prízemí, priestor pred vstupmi do rokovacej sály a balkón rokovacej sály.

Asi najväčším obmedzením je, že novinári majú zákaz fotografovania a filmovania dokumentov na stoloch poslancov. Teda skončili sa časy, kedy novinári mohli poukázať na nečinnosť poslancov v parlamente.

Za porušenie týchto pravidiel hrozí vyvedenie novinára z budovy, strata jeho akreditácie a v niektorých prípadoch môže prísť aj o zamestnanie.

 

 

 

img

img
img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies