Naštartujeme protipovodňový program, prevencia je zanedbaná

NETKY.SK • 18 August 2010, 07:10 • 2 min
Naštartujeme protipovodňový program, prevencia je zanedbaná

Naštartujeme protipovodňový program, prevencia je zanedbaná

slovakia

left justify in out

img

Je načase prijať vládny program, ktorý okrem riešenia vážnych dopadov a záchranných prác následkom povodní naštartuje vážny protipovodňový program SR. Uviedla to predsedníčka slovenskej vlády Iveta Radičová, ktorá dnes večer v sprievode ministra vnútra SR Daniela Lipšica navštívila Handlovú, ťažko postihnutú nedeľňajšími záplavami.
Primátor mesta Rudolf Podoba premiérku informoval o škodách, ktoré vznikli na verejných komunikáciách a celej infraštruktúre. Predbežne ich odhadli na 15 miliónov eur. Radičová si prezrela najviac postihnuté ulice Ligetskú a Kremnickú, ktoré sú po prívale vody úplne zdevastované.
Situáciu premiérka považuje za kritickú, nie náhodou kvôli tomu prerušila dovolenku, povedala novinárom. Čo je podľa nej podstatné, že sa vyskytujú znova a znova a v nových mestách a nových oblastiach. „Platíme ťažkú daň za to, že sme celú prevenciu zanedbali. Hovorím množné číslo, pretože nechcem ukazovať na konkrétne predchádzajúce vlády, lebo jedna za druhou zanedbala prevenciu,“ konštatovala Radičová. Predchádzaniu ťažkých následkov povodní je nutné sa vážne zaoberať, pretože napríklad, ak sa po búrke opraví cesta, nie je ešte isté, či ju ďalšia búrka opäť nepoškodí. A nejde iba o cestu, ale skutočnosť, že trpia obyvatelia, prežívajú dramatické chvíle a zostávajú často bez prostriedkov.
Na stredajšom (18. 8.) zasadnutí vlády SR vláda rozhodne o poskytnutí finančných prostriedkov na odstraňovanie následkov povodní na hornej Nitre nielen z rezervy predsedníčky vlády, ale aj prostriedkov Ministerstva financií SR, dodala premiérka.
Upozornenie: TASR k správe vydá zvukový záznam, fotoreportáž a videozáznam.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies