Ruskí oligarchovia vyzvali na ukončenie vojny

NETKY.SK • 28 Február 2022, 08:01 • 2 min
Ruskí oligarchovia vyzvali na ukončenie vojny

BRATISLAVA - Miliardári Michail Fridman a Oleg Deripaska sa postavili proti ruskej invázii. Očakáva sa, že podobné reakcie budú pribúdať v spojitosti s ekonomickými sankciami zo strany EÚ a USA voči Rusku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Fridman je jedným z najbohatších Rusov a je zakladateľom Alfa Bank, čo je najväčšia ruská súkromná banka. V liste svojim zamestnancom uviedol, že vojna nikdy nie je správnym riešením. Narodil sa v ukrajinskom meste Ľvov, kde ešte stále žijú jeho rodičia. „Som hlboko spojený s ukrajinským aj ruským ľudom a súčasný konflikt vnímam ako tragédiu pre obe krajiny,“ vyjadril sa.  

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Rusi ostreľovali Černihiv a ďalšie mestá. Ky­jevčania môžu vyjsť z úkrytov

 

Magazín Forbes vlani označil Fridmana za 128. najbohatšieho človeka na svete. „Som podnikateľ a mám zodpovednosť za tisíce zamestnancov v Rusku a na Ukrajine. Som presvedčený, že vojna nie je riešenie a uškodí dvom národom, ktoré boli bratmi stovky rokov,“ dodal. 

 

 

Deripaska uviedol na službe Telegram, že mierové rokovania by sa mali začať čím skôr. „Mier je veľmi dôležtiý,“ dodal zakladateľ firmy na ťažbu a spracovanie hliníka Rusal. Podnikateľ sa nachádza na sankčnom zozname USA od roku 2018 pre jeho údajné napojenie na ruskú vládu. Voči tomuto rozhodnutiu už podnikol právne kroky. 

 

Možno vás zaujme: Na Slovensko smeruje skvapalnený plyn. Dokedy nám vydrží?

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona