Národniari sú zhrození z Lipšicovej novely o strelných zbraniach

NETKY.SK • 15 Október 2010, 12:02 • 2 min
Národniari sú zhrození z Lipšicovej novely o strelných zbraniach

Národniari sú zhrození z Lipšicovej novely o strelných zbraniach

slovakia

left justify in out

img

Slovenská národná strana (SNS) je zhrozená z toho, že sa v parlamente objavila novela zákona o strelných zbraniach a strelive. Uviedol to dnes pred novinármi v Bratislave predseda SNS Ján Slota. Podľa jeho slov je opodstatnenosť tohto zákona absolútne fiktívna.
"Keď si niekto na ministerstve vnútra myslí, že k sankciám prinúti 200.000 ľudí, ktorí takéto zbrane na Slovensku vlastnia, a tým obmedzí kriminalitu, je buď naivný, alebo hlúpy. Ja sa prikláňam viacej k tej druhej verzii," povedal Slota.
Šéf národniarov si myslí, že pomätenec, ktorý chce zabíjať, si zbraň obstará hocikde a hocikedy. "Keď nejaký šialenec vbehne s nožom medzi ľudí a zavraždí päť či desať z nich, zakážeme vlastniť nože v celej krajine?" opýtal sa. Je to absolútna hlúposť, dodal.
Podľa poslanca SNS Igora Štefanova je sympatické, že sa minister Daniel Lipšic snažil nejako zareagovať na tragické udalosti, ktoré sa stali koncom augusta v bratislavskej Devínskej Novej Vsi a otriasli celým Slovenskom.
"Je však otázne, či verejný záujem bude touto novelou dosiahnutý," poznamenal. Poukázal na jej viaceré nedostatky, napríklad skladovanie väčšieho množstva zbraní na jednom mieste. Tvrdí, že sa tak stanú ľahkou korisťou pre organizovaný zločin. Pobúrilo ho tiež, že zákon zavádza kontrolu zbrane u držiteľa doma. Domnieva sa, že ide o obmedzovanie domovej slobody a krok, ktorým sa vraciame späť o 50 rokov. Určite však nie je za to, aby vlastníci držali zbrane "v šuplíkoch".
SNS verí, že zákon neprejde v parlamente do druhého čítania. Štefanov podal procedurálny návrh, aby sa nepokračovalo v rokovaní o ňom, hlasovať by sa malo dnes.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies