Muž v Austrálii prišiel o život po páde z teplovzdušného balóna počas letu

NETKY.SK • 18 Marec 2024, 12:55 • 2 min
Muž v Austrálii prišiel o život po páde z teplovzdušného balóna počas letu

MELBORNE - Z teplovzdušného balóna, ktorý prelietal nad austrálskym mestom Melbourne, v pondelok (18. 3.) vypadol muž. Pád neprežil, uviedla miestna polícia.

slovakia

left justify in out

Balón vzlietol zo severného predmestia Melbourne v pondelok ráno miestneho času. K tragédii došlo približne po pol hodine letu. Bezvládne telo muža bolo nájdené v obytnej oblasti, ozrejmila polícia a oblasť uzavrela. Balón bezpečne pristál o niekoľko kilometrov ďalej.

Policajti pri vyšetrovaní okolností incidentu vypočuli pilota a pasažierov balóna, aj očitých svedkov. Cudzie zavinenie polícia predbežne vylúčila.

Austrálsky Národný priemysel komerčného balónového lietania a Austrálska federácia balónového lietania vyjadrili sústrasť rodine a priateľom obete. V spoločnom vyhlásení uviedli, že „koše teplovzdušných balónov sú navrhnuté s ohľadom na bezpečnosť, konkrétne na zabránenie náhodnému vypadnutiu cestujúcich“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR / AP, Foto: The Independent / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies