Národné múzeum ponúka knihy zadarmo

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 16:00 • 2 min
Národné múzeum ponúka knihy zadarmo

BRATISLAVA - Odneste si toľko kníh, koľko vládzete - vyzýva od dnešného dňa Slovenské národné múzeum (SNM).

slovakia

left justify in out

Národné múzeum totiž spustilo Burzu publikácií, počas ktorej si až do vyčerpania zásob môžu návštevníci jeho sídla odniesť publikácie - knihy aj časopisy z produkcie SNM zadarmo. Publikáciu si môže vybrať každý, kto si kúpi vstupenku do múzea, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa SNM Silvia Turnerová. Šancu vybrať si v Burze publikácií má každý návštevník sídelnej budovy SNM na Vajanského nábreží 2 v Bratislave.


Verejnosť si podľa Turnerovej môže vybrať z ponuky staršej produkcie SNM. Ide najmä o časopis Múzeum a Pamiatky a časopis Múzeá, ďalej sú to katalógy, zborníky, knihy a spomienkové predmety - ako sú pohľadnice, odznaky a plagáty. Medzi ponúkanými titulmi je napríklad Africké umenie, mapa múzeí na Slovensku, katalóg k výstave Klenoty dávnej minulosti Slovenska, publikácia Maľby na skle, Európa okolo roku 1000, Hudobné nástroje na Slovensku, tiež titul Osobnosti slovenských dejín vydaný na CD nosiči a mnoho ďalších, najmä tlačených diel, doplnila Silvia Turnerová.


Slovenské národné múzeum počas veľkonočných sviatok svoje brány nezatvára. Zoznámiť sa s tradíciami dá napríklad od dnešného dňa do pondelka 6. apríla na hrade Červený Kameň, ktorý sa týči nad obcou Častá (okres Pezinok). Rusínske tradície a zvyky počas Veľkej noci - Paschy predstavuje Múzeum rusínskej kultúry v Prešove. Výstavu Veľká noc u Rusínov tu sprístupnia až do 15. mája. Na Veľkú noc spestrilo svoj program i Múzeum Betliar, kde možno nájsť počas prehliadok kaštieľa aj čokoládové prekvapenia. Expozíciu Bojnického zámku doplnili počas sviatkom jari zaujímavé zbierkové predmety z 19. storočia spojené so symbolom jari a nového života - vajíčkom. Ďalšie informácie o programe múzeí zo siete Slovenského národného múzea možno nájsť na jeho webstránke - https://www.snm.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies