FIFA schválila nový model s 24 mužstvami, ktorý sa bude hrať od roku 2021

NETKY.SK • 15 Marec 2019, 19:11 • 2 min
FIFA schválila nový model s 24 mužstvami, ktorý sa bude hrať od roku 2021

MIAMI - Rada Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) odsúhlasila na zasadnutí v americkom Miami rozšírenie klubov na nový 24-členný formát. Aj napriek nesúhlasu zo strany Európy tento návrh nakoniec prešiel. Rada tiež rozhodla, že bude spolupracovať s Katarom na rozšírenom formáte majstrovstiev sveta 2022 na 48 účastníkov

slovakia

left justify in out

"Predložili sme štúdiu, v ktorej sme prišli k záveru: Áno, je možné rozšíriť počet účastníkov MS 2022, ak budú splnené určité podmienky," citovala agentúra DPA slová prezidenta FIFA Gianniho Infantina.

 

 

"Vzhľadom na politickú situáciu je otvorenou otázkou, či bude naozaj Katar spoluorganizátorom," reagoval na novinárske otázky šéf nemeckého zväzu DFB a člen rady FIFA Reinhard Grindel.

 

 

Konečné rozhodnutie v otázke rozšírenia padne na valnom zhromaždení federácie 5. júna v Paríži. "Ak sa to udeje, bude to fantastické, ak nie aj to bude fantastické," zhrnul Infantino.

 

MS klubov FIFA v roku 2021 nahradia doterajší model so siedmimi účastníkmi, ktorý sa koná v decembri. V roku 2021 sa bude hrať v termíne jún - júl. Asociácia európskych klubov (ECA) potvrdila, že turnaj v roku 2021 bude bojkotovať.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies