Začína sa Týždeň vedy a techniky. Čo všetko prinesie?

NETKY.SK • 8 November 2021, 09:25 • 2 min
Začína sa Týždeň vedy a techniky. Čo všetko prinesie?

BRATISLAVA - Cieľom podujatia je zlepšiť vnímanie vedy a techniky a spopularizovať ich v rámci spoločnosti. Taktiež zvýšiť záujem mladej generácie o vedu a techniku a o štúdium vedeckých a technických disciplín. Podujatia sú určené hlavne žiakom základných a stredných škôl.

slovakia

left justify in out

V pondelok sa začína Týždeň vedy a techniky, ktorý potrvá do nedele 14. novembra. Jeho súčasťou je aj 24. ročník Festivalu vedy a techniky AMAVET, počas ktorého žiaci základných a stredných škôl predstavia svoje bádateľské projekty individuálne alebo v dvojčlenných tímoch. 

 

img

 

Víťazi celoslovenského finále Festivalu vedy a techniky AMAVET získavajú postup na svetové a európske prehliadky a súťaže"AMAVET nám otvoril brány do sveta – či už išlo o súťaže, granty, jazykové pobyty alebo prijatie na vysokú školu bez prijímacích skúšok. Tejto neziskovej organizácii patrí obrovská vďaka za to, čo robí pre mládež a vedu na Slovensku," povedal jeden z účastníkov Festivalu vedy a techniky AMAVET Samuel Smoter.

 

Prečítajte si tiež: Je tu skvelá pomoc pre slovenské startupy! Kto chce navštíviť Silicon Valley?

 

Už 18. ročník Týždňa vedy a techniky prinesie desiatky prednášok, festivalov, workshopov a ďalšie podujatia po celom Slovensku. "Keďže sa Týždeň vedy a techniky koná počas tretej vlny pandémie nového koronavírusu, aj tentoraz sa forma prispôsobuje situácii. Väčšina podujatí bude preto opäť online," informovali organizátori. 

 

 

Záujemcovia môžu dnes sledovať dve prednáškyTémou prvej bude oxytocín, hormón lásky a pozitívnych emócií. V tej druhej sa prednášajúci zamerajú na srdce, ale nie ako na symbol lásky, ale ako na najdôležitejší orgán v tele.

 

Možno vás zaujme: Slovenské firmy zaujali na Expo Dubaj. Ukázali, ako môžeme žiť v budúcnosti

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona