Narcisy na pomoc onkologickým pacientom opäť zaplavia Slovensko

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 10:54 • 2 min
Narcisy na pomoc onkologickým pacientom opäť zaplavia Slovensko

BRATISLAVA – Dobrovoľníci so žltými narcismi už o dva týždne opäť vyjdú do ulíc slovenských miest, aby pomohli onkologickým pacientom.

slovakia

left justify in out

Už 22. ročník celoslovenskej finančnej zbierky Deň narcisov sa uskutoční v piatok 13. apríla.

 

Dobrovoľníci v žltých tričkách budú vyberať príspevky a odmeňovať darcov odznakmi v podobe žltých narcisov, ktoré symbolizujú nádej a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s onkologickým ochorením. Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky ľudia pomôžu získať finančné prostriedky na konkrétnu praktickú pomoc pacientom s rakovinou a ich rodinám na celom Slovensku. „Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vysielame onkologickým pacientom odkaz, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých, a že majú našu podporu,“ uvádza Liga proti rakovine na svojej internetovej stránke.

Minulý rok sa počas zbierky podarilo vyzbierať 943-tisíc eur. Vďaka týmto financiám Liga proti rakovine každoročne zastrešuje psychosociálne projekty, ktoré sú určené na priamu pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám. V Centrách pomoci v Bratislave, Martine a Košiciach denne pripravuje program a ponúka širokú škálu služieb vrátane rehabilitácií, jazykových kurzov, prednášok a workshopov. Časť financií zo zbierky je určená na priamu finančnú pomoc pacientom, ktorí sa v dôsledku ochorenia ocitli v hmotnej núdzi. Liga proti rakovine sa okrem toho stará o prevenciu a informovanosť verejnosti, podporuje zdravotnícke zariadenia, nemocnice, iné občianske združenia i výskum v oblasti liečby onkologických ochorení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies