Nancy Pelosiová podporila kandidatúru Hillary Clintonovej

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 16:10 • 2 min
Nancy Pelosiová podporila kandidatúru Hillary Clintonovej

WASHINGTON - Líderka demokratov v americkej Snemovni reprezentantov Nancy Pelosiová vyjadrila dnes podporu prezidentskej kandidatúre Hillary Clintonovej. Urobila tak v deň, keď sa v jej domovskom štáte Kalifornia konajú prezidentské primárky.

slovakia

left justify in out

Šéfka demokratickej menšiny v dolnej komore Kongresu sa v posledných mesiacoch uznanlivo vyjadrovala o oboch uchádzačoch o prezidentskú kandidatúru Demokratickej strany: o Clintonovej aj o jej súperovi Berniem Sandersovi.

 

"Som volička v Kalifornii a hlasovala som za to, aby sa Hillary Clintonová stala prezidentkou USA," povedala Pelosiová počas dnešného vystúpenia v televízii ABC.

 

Podľa Pelosiovej Clintonová dokázala, že má víziu, znalosti, schopnosti a energiu na to, aby sa mohla stať budúcou americkou prezidentkou.

 

Nancy Pelosiová súčasne vyzvala na zjednotenie Demokratickej strany po nepokojnom období primárnych volieb a poďakovala Sandersovi a jeho priaznivcom, že vniesli do kampane nové impulzy a osobnú politickú angažovanosť.

 

Podľa výpočtov agentúry AP si Clintonová už v predvečer dnešných primárok v Kalifornii a ďalších piatich štátoch zaistila podporu 2383 delegátov nominačného zjazdu demokratov potrebných na to, aby sa stala prezidentskou kandidátkou svojej strany.

 

Očakáva sa, že Clintonová bude čeliť podnikateľovi Donaldovi Trumpovi, ktorý si potrebný počet delegátov nominačného zjazdu Republikánskej strany zabezpečil už 26. mája. Do boja o Biely dom marginálne zasiahne ako kandidát Libertariánskej strany aj bývalý guvernér Nového Mexika Gary Johnson a predpokladá sa, že kandidátkou Strany zelených bude Jill Steinová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies