Zimnú turistickú sezónu na Liptove otvoria začiatkom decembra

NETKY.SK • 6 November 2022, 19:00 • 2 min
Zimnú turistickú sezónu na Liptove otvoria začiatkom decembra

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Zimná turistická sezóna na Liptove sa začne otvorením domovského lyžiarskeho strediska Petry Vlhovej Jasná v sobotu 3. decembra. Postupne sa pridajú ďalšie liptovské lyžiarske strediská. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

slovakia

left justify in out

Najväčšou novinkou zimy na Liptove bude podľa nej kabínková lanovka v Jasnej. "Pribudne ďalšie zasnežovanie pod Chopkom aj na Malinom Brde. Isté obmedzenia v súvislosti s technických zasnežovaním pre energokrízu avizujú v menších strediskách. Liptovské vodné parky sú otvorené celoročne, prevádzku v zime plánujú takmer bez obmedzení," uviedla Šarafínová. Riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková doplnila, že sa konečne pripravujú na zimu bez obmedzení v súvislosti s ochorením COVID-19. "Predchádzajúca lyžiarska sezóna bola o takmer 49 percent slabšia ako tie predpandemické. Aj preto do novej zimnej sezóny vkladáme veľké nádeje. Veríme, že nás podporia najmä Slováci. Ale radi k nám chodia aj lyžiari z Česka a Poľska, atraktívnou destináciou sme aj pre Pobaltie a iné vzdialenejšie krajiny," povedala. OOCR bude Liptov v zime prepájať aj bezplatnými skibusmi. Zo záchytného parkoviska pred vstupom do Demänovskej doliny bude premávať autobus do Jasnej v 15-minútových intervaloch. "K lyžovačke na Liptove patrí aj návšteva termálnych prameňov. Okrem voľne prístupného prameňa Kaďa v Liptovskom Jáne či prameňa v Kalamenoch, môžu návštevníci využiť aj termálne bazény, vodné parky a akvaparky," dodala Šarafínová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies