NAKA zadržala pracovníčku stavebného úradu priamo pri preberaní úplatku

NETKY.SK • 7 Február 2017, 18:47 • 2 min
NAKA zadržala pracovníčku stavebného úradu priamo pri preberaní úplatku

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala jednu z pracovníčok stavebného oddelenia miestneho úradu v bratislavskom Novom Meste. Stalo sa tak ešte v polovici januára tohto roka, a to priamo pri preberaní úplatku. Pre TASR to dnes potvrdil novomestský hovorca Marek Tettinger.

slovakia

left justify in out

"Pred časom sme dostali anonymný podnet, ktorý upozorňoval na údajné korupčné správanie jednej z pracovníčok stavebného oddelenia," priblížil Tettinger. Tá mala údajne inkasovať bližšie nešpecifikované sumy za úkony, ktoré súviseli so stavebným konaním. Vedenie miestneho úradu podľa hovorcu okamžite postúpili daný podnet na orgány činné v trestnom konaní.

 

"Následne nás kontaktovali pracovníci NAKA, ktorí začali vo veci bezodkladne konať. Podarilo sa im prichytiť pracovníčku priamo pri preberaní úplatku a následne ju odviedli z pracoviska," uviedol Tettinger.

 

Hovorca v tejto súvislosti zdôrazňuje, že miestny úrad je od začiatku celého prípadu maximálne súčinný so všetkými policajnými zložkami. Odôvodňuje to tým, že samospráva si zakladá aj na transparentnosti, ktorá pre nich nie je "prázdnym" slovom. "Vzhľadom na prebiehajúce policajné vyšetrovanie ďalšie informácie poskytnúť nemôžem," dodal Tettinger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies