Najlepším futbalistom v Anglicku je opäť hráč Liverpoolu

NETKY.SK • 29 Apríl 2019, 09:35 • 2 min
Najlepším futbalistom v Anglicku je opäť hráč Liverpoolu

LONDÝN - Holandský stopér v službách FC Liverpool Virgil van Dijk bol zvolený za najlepšieho hráča futbalových súťaží v Anglicku. Ocenili ho kolegovia z trávnikov združení v Asociácii futbalových profesionálov (PFA). Ocenenie si prevzal na nedeľňajšej slávnosti v Londýne.

slovakia

left justify in out

Van Dijk nadviazal na svojho tímového kolegu Mohameda Salaha, egyptský útočník získal rovnaké ocenenie pred rokom.V užšej šestke finalistov aktuálne boli okrem Van Dijka aj Raheem Sterling, Bernardo Silva, Sergio Aguero (všetci Manchester City), Sadio Mané (FC Liverpool) a Eden Hazard (FC Chelsea).

 

"Je to najvyššia pocta, ktorá sa môže ujsť futbalistovi. Zvolili ma hráči, proti ktorým nastupujem týždeň čo týždeň. Som poctený a hrdý, je to pre mňa výnimočný okamih," uviedol 27-ročný Virgil van Dijk, cituje ho portál BBC Sport.

 



Van Dijk presídlil do Liverpoolu v januári 2018 zo Southamptonu za astronomických 99 miliónov USD, čo je doteraz najvyššia prestupová suma za obrancu vo futbale. A jeho prínos pre "The Reds" je pomerne výrazný. Hráči FC Liverpool si až v dvadsiatich zápasoch tejto sezóny udržali čisté konto a aj to je jeden z dôvodov, prečo sú stále reálne v boji o titul v Premier League. Liverpool je rovnako ako vlani aj v semifinále Ligy majstrov, už v stredu ho čaká prvý súboj na trávniku FC Barcelona.

V Anglicku ocenili hráčov aj v ďalších kategóriách. Najlepším mladým futbalistom roka sa stal krídelník Manchestru City Raheem Sterling. Víťazkou ženskej verzie tejto ankety je Holanďanka Vivianne Miedemová, šampiónka superligy s Arsenalom. Najlepšou mladou futbalistkou sa stala Georgia Stanwayová (Manchester City).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies