Najvyššie preferencie má pred voľbami Porošenkov blok

NETKY.SK • 10 Október 2014, 17:49 • 2 min
Najvyššie preferencie má pred voľbami Porošenkov blok

KYJEV - Víťazom októbrových volieb na Ukrajine by sa mal stať blok strán priamo podporujúcich prezidenta Petra Porošenka, ktorý sa podľa v piatok zverejnených výsledkov prieskumu verejnej mienky teší takmer 30-percentnej podpore.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste je strana Baťkivščyna expremiérky Julije Tymošenkovej s takmer deviatimi percentami. Tretia je Radikálna strana takmer ôsmimi. Viacero strán sa nachádza v okolí päťpercentnej hranice zvoliteľnosti. Medzi nimi aj hnutie súčasného premiéra Arsenija Jaceňuka Ľudový front. Strana Regiónov zosadeného prezidenta Viktora Janukovyča, ktorá dlhé roky ovládala dianie v krajine, je aktuálne bez výraznejšej podpory obyvateľov postsovietskej krajiny.

Predčasné parlamentné voľby sa budú konať koncom októbra, teda osem mesiacov po prevrate, ktorý od moci odstavil proruského Janukovyča. Jeho koniec spustil proruské povstanie na východe Ukrajiny, čo vyústilo do najhoršej krízy medzi Západom a susedným Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies