Najviac ľudí registruje predvolebnú kampaň Smeru

NETKY.SK • 20 Január 2016, 11:45 • 2 min
Najviac ľudí registruje predvolebnú kampaň Smeru

BRATISLAVA - Najviac ľudí registruje predvolebnú kampaň strany Smer-SD, a to 28,9 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis Slovakia, ktorý spravila pre agentúru SITA. Na druhom mieste sa umiestnilo KDH, ktorého predvolebnú kampaň vníma 11,8 percenta respondentov.

slovakia

left justify in out

Nasledujú strany Sieť (11,2 percenta), SNS (9,2 percenta) a OĽaNO - NOVA (7,6 percenta). Predvolebnú kampaň strany SDKÚ-DS zaregistrovalo 4,3 percenta respondentov, nasledujú kampane Mostu-Híd (3,6 percenta) a strany Šanca (3 percentá). Kampaň strany SaS registruje 2,6 percenta, SKOKu 2 percentá a SME RODINA - Boris Kollár 1,3 percenta respondentov. Kampaň neregistruje 54,9 percenta opýtaných, odpovedať nevedelo 5,9 percenta respondentov. Ľudia odpovedali na otázku: "Predvolebnú kampaň ktorých politických strán pred parlamentnými voľbami registrujete?"


Respondenti, ktorí zaregistrovali kampaň nejakej strany, odpovedali aj na otázku, ktorá z týchto kampaní sa im najviac páči. Najviac, 28,3 percenta, získala strana Smer-SD, za ňou je Sieť s 10,7 percentami a trojicu s 10,1 percentami uzatvára strana KDH. Štvrtou stranou je SNS s 10 percentami, nasledujú Most-Híd so 4,2 percenta a OĽaNO - NOVA, ktorej kampaň sa páči 3,4 percenta respondentov. Žiadna predvolebná kampaň sa nepáči 26,9 percenta opýtaných, odpovedať nevedelo 28,6 percenta a iná kampaň sa páči 2,4 percenta respondentov.


Agentúra Polis Slovakia robila prieskum od 8. do 14. januára na vzorke 1 223 respondentov starších ako 18 rokov na celom území Slovenska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies