Najväčším poskytovateľom bezpečnostného softvéru je Symantec

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 08:22 • 2 min
Najväčším poskytovateľom bezpečnostného softvéru je Symantec

BOSTON - Spoločnosť Symantec bola vlani najväčším poskytovateľom bezpečnostného softvéru podľa tržieb. Vyplýva to z údajov spoločnosti Gartner zverejnených v utorok. Tržby spoločnosti Symantec oslabili o 0,3 % na 3,7 mld. USD. Na druhej priečke sa ocitla firma McAfee, ktorej tržby vlani posilnili o 3,9 % na 1,7 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť IBM sa stala svetovou trojkou medzi poskytovateľmi bezpečnostného softwaru. Minulý rok totiž prevzala spoločnosť Trusteer. Firma IBM na tretej priečke vystriedala japonskú spoločnosť Trend Micro. Príjmy spoločnosti IBM z podnikania s bezpečnostným softvérom stúpli v minulom roku o 19 % na 1,14 mld. USD. IBM za spoločnosť Trusteer zaplatila sumu blízkej jednej miliarde USD. Tržby spoločnosti Trend Micro poklesli o 5,3 % na 1,11 mld. USD. 

 

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT firiem na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách a zamestnáva viac ako 430 tis. zamestnancov. Na Slovensku spoločnosť pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka vznikla 7. decembra 1992. Hlavné sídlo firmy IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies