Vláda odsúhlasila používanie vakcíny Sputnik V na Slovensku

NETKY.SK • 26 Máj 2021, 14:31 • 2 min
Vláda odsúhlasila používanie vakcíny Sputnik V na Slovensku

BRATISLAVA - Vláda v stredu odsúhlasila používanie ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský dostal za úlohu umožniť očkovanie touto vakcínou v počte do 200-tisíc dávok od 7. júna. Zároveň má vydať záväzné usmernenie.

 

To má zabezpečiť, že všetci občania, ktorým bola podaná vakcína Sputnik V, budú v prípade výskytu potenciálnych vedľajších účinkov okamžite lekárom manažovaní v súlade s odbornými odporúčaniami.

V materiáli, ktorý schválila vláda, sú uvedené aj riziká k bezpečnosti, účinnosti a ku kvalite vakcíny. Materiál tiež obsahuje tabuľku aj s vyhodnotením laboratórnych výsledkov zo Slovenska.

 

„Stále existuje nezanedbateľné množstvo občanov, ktorí deklarujú, že sa budú očkovať iba vakcínou Sputnik V,“ podotklo Ministerstvo zdravotníctva SR.
 

Mohlo by vás zaujímať: Možnosť výberu vakcíny sa od 1. júna podľa zrejme neotvorí. Od júla by mala na Slovensko prichádzať vakcína J&J



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies