Najväčší svetový veľtrh počítačových hier Gamescon navštívilo v Kolíne 320.000 ľudí

NETKY.SK • 27 August 2023, 18:30 • 2 min
Najväčší svetový veľtrh počítačových hier Gamescon navštívilo v Kolíne 320.000 ľudí

KOLÍN NAD RÝNOM - V Kolíne nad Rýnom sa v nedeľu skončil najväčší svetový veľtrh počítačových a videohier Gamescon, ktorý prilákal oveľa viac návštevníkov ako v minulom roku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa organizátorov sa na veľtrhu tento rok zúčastnilo približne 320.000 návštevníkov. To bolo menej ako rekordných 373.000 ľudí, ktorí navštívili podujatie v poslednom predpandemickom roku 2019. Herný priemysel už roky rastie, nemeckí vývojári videohier v ňom však zohrávajú malú úlohu.

 

Vláda v Berlíne poskytla odvetviu dotácie zamerané na posilnenie pozície Nemecka. Vzhľadom na napäté verejné financie však návrh budúcoročného rozpočtu počíta so škrtmi vo financovaní. Herné odvetvie sa považuje za potenciálne veľmi prínosné pre širšiu ekonomiku vzhľadom na inovácie, ktoré prináša v oblasti umelej inteligencie a virtuálnej reality.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: globalmagazin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies