Máte dosť tragédií a zlých správ? Na Netflixe nájdete seriál, ktorý vám pomôže na všetko zabudnúť

NETKY.SK • 8 Október 2022, 14:00 • 2 min
Máte dosť tragédií a zlých správ? Na Netflixe nájdete seriál, ktorý vám pomôže na všetko zabudnúť

Priznajme si, že čo sa týka odpočinku, nie sme v tom ktovieako zdatní. Aj keď by sme mali zopár chvíľ, aby sa mysli uľavilo, sledujeme, kedy a čo strašné sa zasa udialo, baví nás pozeranie, ako kto vraždil a prečo, ale občas by sme si mohli dopriať aj niečo iné. Netflix je zasa raz nápomocný a vo svojej ponuke má seriál, ktorý sa oplatí vidieť, verte mi.

slovakia

left justify in out

Áno, ja viem, poviete si, že také príbehy sú skôr pre mladších, ale pravdou je, že všetci si potrebujeme pripomínať, na čom záleží a Alexa a Katie, dve priateľky, nerozlučné a skutočné, nás to naučia.

 

Rakovina

 

Vec sa má takto. Alexa prekonala rakovinu, podstúpila chemoterapiu a aj vlasy jej vypadali. Seriál sa začína, akurát keď obe dievčatá majú nastúpiť na strednú školu a ona sa trápi tak, ako by sa asi trápila každá mladá dievčina na jej mieste, že vojde do triedy a okamžite sa bude vedieť, aké ochorenie mala. A ona by tak rada na to zabudla, aspoň medzi rovesníkmi.

Katie, tá, čo ju sprevádzala a bola jej oporou, sa kvôli nej, áno, kvôli nej, vzdá vlasov, čo je prejav nesmiernej spolupatričnosti, ktorá v dnešnom svete, takom uponáhľanom, vyznieva až rozprávkovo.

 

Dobrodružstvá

 

A tak to pokračuje, nakupujú parochne, lebo obidve nakoniec usúdia, že chodiť s holou hlavou nemusia, zatajujú a pripravujú sa na čokoľvek, čo stredná škola má pripravené. A tie ich rodiny, ach, čo vám poviem! Matky, z ktorých jedna je priveľmi starostlivá a druhá priveľmi svojská, bratia, z ktorých jeden je posadnutý samým sebou a druhý je zasa čudák, a jeden otec, ktorý kedysi mával kapelu a dnes všeličo popletie.

 

img

 

Témy

 

Seriál má niekoľko sérií, každá časť je vtipná, každá je tak správne čistá a pôvabná, každá vám dá dar v podobe zabúdania, že na zemi sa dejú tragédie. Iste, aj tu sa rozoberajú trošičku vážnejšie témy, ako sú napríklad boj s úzkosťou, rozchody a vyrastanie v neúplnej rodine, ale humor sa nikdy nevynecháva, takže to pôsobí odľahčene.

 

Priateľky

 

Katie a Alexa sú priateľky, ktoré ak sa aj pohádajú, vždy sa udobria, ak si aj nerozumejú, vždy si vysvetlia, ak sú aj zaneprázdnené, vždy si nájdu spôsob, ako sa opäť smiať. Jedna pred druhou sa nepretvaruje, a keď má jedna problém, tá druhá je hotová ho doladiť, aby problémom nebol. Sem-tam sa vyskytnú trapasy, až si človek myslí, že by bolo prospešnejšie, keby si tak nepomáhali, ale čo už. Ony sú raz také.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies