Nájomcovia z reštituovaných bytov v nich zostávajú, kým nebude náhrada

NETKY.SK • 26 Október 2012, 12:35 • 2 min
Nájomcovia z reštituovaných bytov v nich zostávajú, kým nebude náhrada

Nájomcovia z reštituovaných bytov v nich zostávajú, kým nebude náhrada - Politika Vyplýva to z návrhu novely zákona o ukončení a spôsobe usporiadania niektorých nájomných vzťahov k bytom, ktorú dnes poslanci Národnej rady SR definitívne schválili. Nájomco

slovakia

left justify in out

img

Vyplýva to z návrhu novely zákona o ukončení a spôsobe usporiadania niektorých nájomných vzťahov k bytom, ktorú dnes poslanci Národnej rady SR definitívne schválili.

Nájomcovia v reštituovaných bytoch, ktorí majú nárok na náhradné bývanie, ale aj tí, o ktorých nároku sa ešte nerozhodlo, sa nemusia vysťahovať z týchto bytov, kým im obec neposkytne náhradné.

Vyplýva to z návrhu novely zákona o ukončení a spôsobe usporiadania niektorých nájomných vzťahov k bytom, ktorú dnes poslanci Národnej rady (NR) SR definitívne schválili. Návrh pripravil poslanec vládneho Smeru-SD Maroš Kondrót.

Súčasné znenie zákona totiž hovorí, že ak do uplynutia 12-mesačnej výpovednej lehoty nebude mať nájomca k dispozícii právoplatné rozhodnutie o priznaní nároku, stráca právo zostať v byte do poskytnutia bytovej náhrady. Záleží teda len na prenajímateľovi, či ho v byte ponechá.

Po novom by sa tak nájomcovia nemuseli z bytu vysťahovať ani byt vypratať, kým sa o ich nároku na náhradu nerozhodne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies