Najlepším lyžiarskym areálom sveta je francúzsky Val Thorens

NETKY.SK • 23 November 2018, 18:15 • 2 min
Najlepším lyžiarskym areálom sveta je francúzsky Val Thorens

Európa je najlepším kontinentom pre lyžovanie. Vyplynulo to z udeľovania prestížnych cien World Ski Awards, v ktorých sa absolútnym víťazom stalo stredisko Val Thorens vo francúzskych Alpách. Európski zástupcovia bodovali aj v ďalších kategóriách, napísal server CNN.

slovakia

left justify in out

Takmer všetky najprestížnejšie ocenenia putovali k európskym ski areálom. Stredisko Val Thorens, ktoré je tým najvyššie položeným v Európe, sa stalo absolútnym víťazom lyžiarskych cien už tretíkrát. Nielen kvôli kvalitným a upraveným svahom pre rôzne zdatných lyžiarov, ale i vyžitím mimo zjazdovky.

 

Prvé miesta sa nemenili ani v mnohých ďalších kategóriách. Napríklad švajčiarsky W Verbier sa opäť stal najlepším ski hotelom na svete.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Will meet you there for cocktails & views. 📍: W Living Room #WLivingRoom #WVerbier #WHotels

Príspevok, ktorý zdieľa W Verbier (@wverbier),

 

Zatiaľ čo najlepším "zeleným" hotelom sa stal Rocksresort - takisto vo Švajčiarsku.

 

 

Najlepší butikový hotel sveta nájdete v Rakúsku, je ním Aurelio Lech v obci Lech, ktorá leží v spolkovej krajine Vorarlberg.

 

 

Ceny World Ski Awards majú aj regionálne kategórie, v ktorých sa vyhlasujú najlepšie strediska či hotely danej oblasti. Napríklad najlepším areálom v USA sa stalo Deer Valley v Utahu, určené však iba lyžiarom, nie snowboardistom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@montagedeervalley | Photo Credit: @scottusa

Príspevok, ktorý zdieľa Deer Valley Resort (@deervalleyresort),

 

Najlepším vnútorným rezortom je Ski Dubai v Spojených arabských emirátoch.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Schole Sole (@schole_sole),

 

Cenu ale dostal aj jeden človek, a to Juan Cruz Adrogue, ktorý patrí medzi priekopníkov lyžovania v Argentíne, kde prevádzkuje areál Chapelco.

 

Ten okrem iného vyhral ocenenie za najlepšie argentínske stredisko už štvrtýkrát. O víťazoch nerozhoduje iba odborná porota zložená zo zástupcov zo všetkých kontinentov, ale aj široká verejnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies