Najlepším barmanom Slovenska je žena – Evica Domonji, ktorá nás pôjde reprezentovať do brazílskeho Sao Paola

NETKY.SK • 30 Máj 2023, 16:08 • 2 min
Najlepším barmanom Slovenska je žena – Evica Domonji, ktorá nás pôjde reprezentovať do brazílskeho Sao Paola

Zo štvormesačného boja medzi 25-kou mladých barmanov z celého Slovenska napokon na konci mája vzišlo možno trochu prekvapivé meno. Na medzinárodné finále momentálne najprestížnejšej mixologickej súťaže na svete World Class Competition nás pocestuje reprezentovať sympatická Evica Domonji z bratislavského Mirror Baru pri hoteli Carlton.

slovakia

left justify in out

Už desiaty ročník slovenského kola WCL sa rozbehol v januári a v jednotlivých súťažiach mladí barmani postupne predvádzali svoje vedomosti, šikovnosť, štýl servírovania, schopnosť skombinovať tie najlepšie chute, ale aj svoju osobnosť, komunikáciu s hosťom, charizmu. Finalisti museli dokázať improvizovane vytvoriť cocktail na špecifickú tému či na rýchlosť, zmerali si sily vo vedomostnom teste, museli vedieť ohúriť originálnymi ingredienciami či ozdobami drinku...

 

img

Finalisti - medzi nimi aj Martin Dojčák, museli prejsť náročnými testami a pobiť sa o titul naj slovenského barmana.

 

 Do posledného kola sa napokon dostala pätica najlepších, z toho až dve dámy, takže budúcnosť slovenského bartendingu vyzerá naozaj zaujímavo: Michal Dojčák - Sky Bar, Evica Domonji - Mirror Bar, Carlton, Samantha Prachařová Antique American Bar, Ladislav Fajin - FACH  a Filip Kováč - Mirror Bar Carlton. Najviac doširoka sa napokon usmievala sympatická a originálna Evica, ktorá už teraz môže baliť kufre, pretože nás o pár týždňov pôjde reprezentovať na celosvetové finálne do rozpáleného brazílskeho Sao Paola.

 

img

Michal Dojčák (druhý zľava), Evica Domonji, Filip Kováč, Samantha Prachařová a Ladislav Fajin - pätica naj mladých slovenských barmanov.

 

 

World Class Competition sa považuje za najprestížnejšiu a mimoriadne rešpektovanú barmanskú súťaž na celom svete aj preto, že zohľadňuje všetky aspekty tohto náročného povolania a kladie vysoké nároky tak na osobnosť barmana, ako jeho výsledný produkt. Akýmsi nepísaným mottom značky je, že najlepší bartender nie je ten, kto vie pripraviť najlepší drink, ale kto sa vie hosťovi postarať o najlepší zážitok – kultivovaný, kvalitný, nezabudnuteľný.

Počas bohatej histórie súťaže WCL sa do nej zapojilo za tie roky už viac ako 500 000 barmanov z celého sveta a pre Slovensko má špecifický nádych. Veď až dvaja celkoví víťazi tohto prestížneho titulu boli práve Slováci – Erik Lorincz a Adrian Michalčík, hoci reprezentovali iné krajiny – Veľkú Britániu a Nórsko. Ktovie, či sa po prvý raz na World Class Competition nepresadí víťazne Slovensko práve v osobe šarmantnej Evice Domonji? Držíme palce!

 

img

Cena pre najlepšiu barmanku Slovenska, ktorá nás poputuje reprezentovať do Brazílie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies