Erdogan zvažuje otvoriť hranice pre migrantov

NETKY.SK • 7 November 2019, 17:16 • 2 min
Erdogan zvažuje otvoriť hranice pre migrantov

BUDAPEŠŤ - Pokiaľ sa v dohľadnej dobe nenájde prijateľne riešenie, Turecko na čele s prezidentom Erdoganom otvorí pred migrantmi hranice. Hlava Turecka sa takto vyjadrila aj za prítomnosti maďarského premiéra Viktora Orbána na dnešnej oficiálnej návšteve Maďarska.

slovakia

left justify in out

Erdogan okrem iného pripomenul aj to, že v Turecku sú takmer štyri milióny sýrskych utečencov, ktorí by mohli odísť do Európy. Avšak Turecko im to doposiaľ neumožnilo. prezident Turecka dodal, že "k ich presídleniu do vlasti pripravuje Turecko pod záštitou Organizácie spojených národov (OSN) darcovskú konferenciu".

 

img

 

Najvyšší turecký predstaviteľ vyjadril ľútosť nad tým, že niektorí spojenci Turecka paktujú s teroristickými organizáciami. Zdôraznil, že jeho krajina bojuje najodhodlanejšie proti teroristickej organizácii Islamský štát.

 

img

 

Orbán podotkol, že Maďarsko dokáže ochrániť svoje hranice, cez ktoré neprejde žiadny ilegálny migrant, nech sa už bude chcieť dostať do krajiny z akéhokoľvek smeru. Dodal však, že "Turecku pomôže vo vybudovaní bezpečnej zóny v Sýrii, aby sa utečenci mohli vrátiť do svojej vlasti".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies