Nahraďte cukor zdravšími variantami

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 10:33 • 2 min
Nahraďte cukor zdravšími variantami

BRATISLAVA - Asi už všetci dobre vieme, že cukor nie je zdravý. Pre naše zdravie ani pre našu postavu. Skúste ho preto v kuchyni nahradiť niečím oveľa zdravším.

slovakia

left justify in out

Stévia

Sladká rastlina, kotrá neobsahuje takmer žiadne kalórie. Môžete ju používať do všetkého kam si dávate cukor. Navyše ju môžu aj diabetici. Kúpiť túto rastlinku dostanete už v jej spracovanej podobe, teda ako náhradné sladidlo. Takisto ju môžete pestovať aj doma. Z jej listov si následne môžete uvariť čaj alebo ich použiť do ľadových nápojov.

 

Med

Ak použijete med napríklad do čaju, okrem toho, že bude sladký bude aj zdravý. Takisto ho môžete použiť napr.pri pečení namiesto cukru. Ak máte možnosť kúpte si med priamo od včelára a nie ten z obchodu.

 

Sladké sirupy

Prírodné sirupy sú už bežne dostupné v obchodoch. Najžiadanejší je datlový, môžete ho použiť pri pečení. Ryžový má neutrálnu chuť a javorový zase veľmi špecifickú. Preto ich najprv ochutnajte a až následne kombinujte s jedlom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies