BRATISLAVA - Asi už všetci dobre vieme, že cukor nie je zdravý. Pre naše zdravie ani pre našu postavu. Skúste ho preto v kuchyni nahradiť niečím oveľa zdravším.
Stévia
Sladká rastlina, kotrá neobsahuje takmer žiadne kalórie. Môžete ju používať do všetkého kam si dávate cukor. Navyše ju môžu aj diabetici. Kúpiť túto rastlinku dostanete už v jej spracovanej podobe, teda ako náhradné sladidlo. Takisto ju môžete pestovať aj doma. Z jej listov si následne môžete uvariť čaj alebo ich použiť do ľadových nápojov.
Med
Ak použijete med napríklad do čaju, okrem toho, že bude sladký bude aj zdravý. Takisto ho môžete použiť napr.pri pečení namiesto cukru. Ak máte možnosť kúpte si med priamo od včelára a nie ten z obchodu.
Sladké sirupy
Prírodné sirupy sú už bežne dostupné v obchodoch. Najžiadanejší je datlový, môžete ho použiť pri pečení. Ryžový má neutrálnu chuť a javorový zase veľmi špecifickú. Preto ich najprv ochutnajte a až následne kombinujte s jedlom.