Nagy do Sierra Nevady, chce ísť vedľa Hacketta a pod 15 min

NETKY.SK • 9 December 2014, 12:09 • 2 min
Nagy do Sierra Nevady, chce ísť vedľa Hacketta a pod 15 min

BRATISLAVA - Richard Nagy má za sebou najúspešnejšiu sezónu v plaveckej kariére. Slovenský kráľ dlhých tratí, ktorý sa trikrát prebojoval do osemčlenného finále na augustových majstrovstvách Európy v dlhom bazéne v Berlíne, na decembrovom šampionáte v neolympijskej "dvadsaťpäťke" v Dauhe zlepšil národné a zároveň osobné rekordy na všetkých troch tratiach. Dvadsaťjedenročný vytrvalec v metropole Kataru zavŕšil skvelý rok 8. miestom na 1500 m voľný spôsob časom 14:35,50 min.

slovakia

left justify in out

"Stále ma baví prekonávať sám seba, veď koho by nie? Som veľmi spokojný s touto sezónou a verím, že v nadchádzajúcej bude trend zlepšovania ďalej pokračovať," rozhovoril sa Richard Nagy, ktorý plánuje posúvať vlastné hranice dovtedy, kým to pôjde. "Uvedomujem si moje nedostatky a rezervy, postupne pracujem na ich odstránení. Najbližšou výzvou je kvalifikovať sa do Ria de Janeiro 2016, veď snom azda každého športovca je predstaviť sa pod piatimi olympijskými kruhmi. Znamená to kvalitne zaplávať na budúcoročných majstrovstvách sveta v Kazani, ktoré budú vrcholom nasledujúcej sezóny." 

 

Svetovému šampionátu 2015 bude predchádzať kvalitná príprava, ktorá pre plavca bratislavského klubu J&T Sport Team tentoraz bude pestrejšia. "Oddych prakticky nemám, iba cez vianočné sviatky nepôjdem do vody, ale bude tam aj tak niečo zo suchej prípravy. Koncom zimy máme v pláne vysokohorské prostredie v španielskom pohorí Sierra Nevada. Bude to niečo nové," prezradil v Želiezovciach narodený Bratislavčan. 

 

Nagy, ktorý ako každý športovec aj človek má "dovolené" snívať, vyslovil dve plavecké túžby. "Môj terajší rekord 15:07,29 min na tisícpäťstovke v dlhom bazéne by som niekedy rád stlačil pod štvrťhodinu. Verím, že poctivou prípravou a tréningami sa toho dožijem," predznamenal študent psychológie, ktorého v mladosti inšpiroval k vytrvaleckým disciplínach aj fenomenálny Austrálčan Grant Hackett. Od augusta 2001 stále držiteľ svetového rekordu na 1500 m v. sp. v krátkom bazéne (14:10,10 min), bývalý majster sveta aj olympijský víťaz, šesť rokov po skončení kariéry sa vo veku 34 rokov nedávno rozhodol pre návrat do bazénov. "Je fajn, že legendy sa vracajú. Bude to však mať náročné, podobne ako Ian Thorpe. Bolo by super, keby sa mi však ešte niekedy podarilo ísť jedny preteky vedľa neho. Nikdy by som nepovedal, že takýto scenár teoreticky môže nastať," doplnil Richard Nagy, ktorý v ankete Športovec roka 2014 na Slovensku obsadil 19. miesto. "To rozhodne nie je zlé. Som na tom skoro tak dobre ako stopér futbalového Liverpoolu Martin Škrtel, ktorý je len o jednu priečku vyššie," dodal so smiechom Nagy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies