Premiér: S vyhostením ruských „rozviedčikov“ nastáva bezprecedentná situácia

NETKY.SK • 15 Marec 2022, 14:54 • 2 min
Premiér: S vyhostením ruských „rozviedčikov“ nastáva bezprecedentná situácia

BRATISLAVA – Spolu s vyhostením troch ruských „rozviedčikov“, ktorí sa kryli štatútom diplomatov, nastáva bezprecedentná situácia v dejinách demokratickej SR. Na sociálnej sieti to uviedol predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

„Tie obavy sme už mali dávno, že proruská dezinformačná scéna je prepojená aj na osoby v službách štátu. Zadržaní občania Slovenskej republiky, ktorí sú podozriví z vyzvedačstva v prospech Ruska, tieto obavy potvrdzujú,“ povedal premiér. Podľa Hegera vidno, že „našu spoločnosť nerozožierala len doba kešu, daňových podvodov a machinácií pri verejných zákazkách“, ale aj korupcia, ktorá ohrozuje bezpečnosť občanov, dôveryhodnosť Slovenska v očiach spojencov, ale aj demokratické základy štátu.

 

img

 

„Potvrdzuje sa, že sme sa vydali správnou cestou, keď sme zápas o očistu spoločnosti od korupcie a dezinformácií rozšírili aj na oblasť bezpečnosti a spravodajských aktivít. Zdravé zložky Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby a Vojenského spravodajstva majú aj v tomto zápase moju plnú podporu,“ dodal.

 

 

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí uviedlo, že v pondelok (14. 3.) pri oznámení o vyhostení troch pracovníkov Veľvyslanectva Ruskej federácie v Bratislave bola ruská strana dôrazne požiadaná, aby konala v súlade s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch a plne rešpektovala zákony SR. Pre spoluprácu s ruskou vojenskou rozviedkou polícia obvinila dve osoby pre vyzvedačstvo a prijímanie úplatku. Ide o bývalého funkcionára vojenskej akadémie Pavla B., ktorému navrhli väzbu, a dopisovateľa dnes už štátom zablokovaného webu Bohuša G. Obaja sa k skutkom priznali.

 

Možno vás zaujme: Boris Kollár otvoril 60. schôdzu parlamentu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies