Nafúkať môžete aj zo zdanlivo neškodných potravín: Tomuto sa pred šoférovaním vyvarujte, ak nechcete prísť o vodičský preukaz!

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 15:00 • 2 min
Nafúkať môžete aj zo zdanlivo neškodných potravín: Tomuto sa pred šoférovaním vyvarujte, ak nechcete prísť o vodičský preukaz!

Test Asociácie spotrebiteľov Slovenska ukázal, že alkohol v dychu nám môžu namerať aj po konzumácii istých pochutín.

slovakia

left justify in out

Veľkonočné sviatky sú charakteristické nielen väčším množstvom dobrôt, ktoré si doprajeme, no i alkoholickými nápojmi. Práve z tohto dôvodu si v tomto období aj policajné hliadky zvyknú na vodičov posvietiť viac ako obvykle. Napriek tomu, že častejšie dopravné kontroly sú očakávané, neraz sa stane, že dychová skúška odhalí alkohol. Vedeli ste však, že obozretní musíte byť nielen pri požívaní alkoholu samotného, ale aj viacerých známych pochutín?

 

Mnohé sviatočné zákusky, ale aj sladkosti, ktoré možno bežne kúpiť v obchode obsahujú alkohol. O jeho prítomnosti často ani netušíme, no v prípade, že by sme mali po ich konzumácii „šťastie“ na policajnú hliadku, môžeme sa dostať do vážnych problémov. A nakoľko pre políciu sú rozhodujúce údaje z alkohol testera, naše argumenty ich určite nebudú zajímať.

 

Ak sa chcete vyvarovať strate vodičského preukazu a ďalším nepríjemnostiam, venujte pozornosť nasledovnej informácii. Asociácia spotrebiteľov Slovenska realizovala testovanie viacerých potravín, u ktorých existuje podozrenie, že po ich požití bude možné namerať v dychu alkohol. Preverovali sa nealkoholické pivá, ústne vody, sirup proti kašľu aj slivkový kompót. Ani u jednej z týchto položiek sa nepotvrdilo, že by pre vodiča mohla byť potencionálnym rizikom. Dokázalo sa však, že napríklad známa sladkosť Mila či Margot môže byť príčinou zistenia až 0,5 promile! Podobne dopadol aj nanuk Magnum s príchuťou šampanského.

 

Hoci sa po zjedení drobnej sladkosti rozhodne necítime omámení, je dobre vedieť, že za volant by sme napriek tomu sadať nemali, nikdy totiž neviete...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies