Nádherná Praha neprestáva lákať turistov z celého sveta: Pripomeňme si jej krásu a prečítajte si zopár tipov, ktoré vám spríjemnia návštevu tohto mesta

NETKY.SK • 1 December 2023, 19:00 • 2 min
Nádherná Praha neprestáva lákať turistov z celého sveta: Pripomeňme si jej krásu a prečítajte si zopár tipov, ktoré vám spríjemnia návštevu tohto mesta

Naši českí bratia sa môžu pýšiť nádherným hlavným mestom. Slávna Praha, centru bohatej kultúry, je krásne miesto, ktorá láka neuveriteľné množstvo turistov a môžeme byť naozaj vďační, že ju máme naozaj na skok. V tomto článku si povieme viac o krásach, ktoré skrýva, aby ste mohli byť inšpirovaní pri jej ďalšej návšteve.

slovakia

left justify in out

Ak sa pýtate, prečo navštíviť Prahu, môžeme s istotou povedať, že na to existuje veľa úžasných dôvodov. Či už máte radi históriu, umenie, špičkovú módu, ohromujúcu architektúru alebo si len radi vychutnávate krásnu scenériu, Praha je mestom, ktoré vám môže ponúknuť toto všetko a ešte oveľa viac. Poďme si to zhrnúť.

Dejiny a gotické katedrály

Praha má veľmi bohatú a dosť pohnutú históriu. Príbeh Prahy je však jedným z dôvodov, prečo do Prahy každoročne prichádza toľko ľudí. Mesto rozkvitlo v 14. storočí a vtedy ožila jeho ohromujúca a jedinečná architektúra. V tom čase vzniklo a postavilo mnoho veľkých budov. Gotické katedrály sa stávajú typickým štýlom a niečím, vďaka čomu bude Praha rozpoznateľná po celom svete.

Legenda o založení Prahy sa zrodila v 8. storočí. Slávna dynastia Přemyslovcov úspešne vládla v Čechách až do roku 1306. Takmer o 40 rokov neskôr nastal zlatý vek Prahy a pražské ulice začala zdobiť nádherná architektúra. Celá Praha sa rýchlo rozvíjala. Od školstva až po zdravie Praha pokročila, rovnako ako život v nej. Ďalší zlom pre Prahu nastal v 18. storočí.

Štyri pražské mestá Staré Město, Malá Strana, Hradčany a Nové Město sa sformovali do jedného veľkého celku. Do mesta vstúpil úchvatný barok a neskorší klasicizmus. Paláce, kostoly, sochy a honosné pamiatky vznikali takmer každý deň, a tak krása Prahy rástla s každým z nich.
Turizmus v Prahe 

Jedinečný Karlov most

Tento stredoveký most na svete, Karlov most je dokonalou pohľadnicovou dominantou a ikonickým symbolom mesta Praha. 

Most pomenovaný po kráľovi Karolovi IV. Vedie cez rieku Vltavu a spája Staré Mesto s Malou Stranou v Prahe.

Malý tip pre vás: Príďte sem tesne pred východom slnka, keď máte pocit, že máte tento za bežných okolností preplnený most celý pre seba. 

Pražský orloj 

Rovnako ako Karlov most, je ľahké pochopiť, prečo je Pražský orloj jednou z najznámejších atrakcií v meste!

Tieto stredoveké hodiny na Staromestskej radnici pochádzajú z 15. storočia a majú astronomický ciferník a prstenec zverokruhu, ktorý predstavuje hviezdy. Pražský orloj bol postavený asi pred 600 rokmi a je najstarším orlojom na svete, ktorý funguje dodnes. 

Každý deň od 9:00 do 23:00 láka Pražský orloj turistov, ktorí chcú sledovať „Chôdzu apoštolov“. Keď hodiny odbijú hodinu, v okne veže sa pohybujú mechanické figúrky 12 apoštolov.

Aby ste predbehli davy, odporúčame prísť na Staromestské námestie aspoň pätnásť minút pred začiatkom hodiny. 

Václavské námestie 

Zaujíma vás, čo robiť v Prahe? Ak chcete nahliadnuť do toho, aký je miestny život v Prahe, Václavské námestie je obľúbenou zónou pre objavovanie tých najmodernejších reštaurácií, kaviarní, barov, nočných klubov a módnych butikov v metropole.

Medzi obľúbené atrakcie na Václavskom námestí patrí Národné múzeum a Štátna opera Praha.

Rieka Vltava

Zúčastnenie sa plavby po najdlhšej rieke Českej republiky vám umožní vidieť pražské mosty a domy s červenou strechou z inej perspektívy.

Tu je tip: Vyberte si vyhliadkovú plavbu, ktorá vás prevedie večerným mestom. Z vyhliadkovej plošiny lode si môžete vychutnať osvetlený výhľad na Karlov most a Pražský hrad odrážajúci sa na rieke! 

Nočný život zaručený

Pražský nočný život má všetko, čo potrebujete. Mesto vám zaistí dobrý večer plný zábavy bez ohľadu na to, aká je vaša nálada. Mesto je však svetovo preslávené svojou jazzovou a klasickou hudbou a je tu veľa miest so živou hudbou, ktoré zaručujú veľa zábavy, takže určite aspoň jedno vyskúšajte. 

Obľúbené miesta medzi miestnymi aj turistami sú Cross Club, U Sudu, Chapeau Rouge, Deja Vu, Legenda, Duplex, Karlovy Lázně, Sasazu a tak ďalej…

 Katedrála sv. Víta

Katedrála svätého Víta je najväčšia a najvýznamnejšia sakrálna stavba v Prahe. Okrem všetkých bohoslužieb sa tu konali aj korunovácie českých panovníkov. Je tiež miestom odpočinku mnohých českých patrónov, panovníkov, arcibiskupov a šľachticov. Katedrála sa nachádza v areáli hradu a môžete ju vidieť z ktoréhokoľvek miesta v Prahe.

Hoci katedrála vyzerá staro, v skutočnosti bola dokončená až v roku 1929. Vnútri môžu návštevníci vidieť hrob sv. Jána Nepomuckého, nádhernú kaplnku svätého Václava a veľkolepé secesné vitráže. Návštevníci majú vstup do prvej časti Katedrály sv. Víta zadarmo 

Praha, známa svojou bohatou kultúrnou históriou, pulzujúcim nočným životom, cenovo dostupnými životnými nákladmi, kvalitným vzdelávacím systémom a blízkosťou iných európskych miest, nie je žiadnym prekvapením, že je Praha obľúbenou destináciou pre študentov.

S množstvom atrakcií a aktivít je Praha skvelým miestom na objavovanie a učenie. Jej historická architektúra navyše umožňuje študentom získať jedinečný pohľad na vývoj vzdelávacích systémov. Tieto faktory robia Prahu skvelým miestom pre študentov na návštevu a štúdium.

Zdroje:

https://bookaweb.com/blog/why-visit-prague

https://heyexplorer.com/what-is-prague-famous-for/

https://getbybus.com/en/blog/why-visit-prague/

https://praguemorning.cz/why-is-prague-so-popular-among-students/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: beachaddicted.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies