Bernardeschi si môže hľadať nový klub, Juventus mu nepredĺži zmluvu

NETKY.SK • 23 Apríl 2022, 17:05 • 2 min
Bernardeschi si môže hľadať nový klub, Juventus mu nepredĺži zmluvu

TURÍN – Rozporuplné pôsobenie Federica Bernardeschiho v talianskom Juventuse sa chýli ku koncu. Futbalistovi vyprší v júni zmluva a vedenie Starej dámy sa ju rozhodlo nepredĺžiť.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný záložník dokončuje v klube svoju piatu sezónu, ktorá bude jeho poslednou. Bernardeschi totiž dostal po zranení Federica Chiesu šancu v základnej zostave a jeho výkony predstavujú pre fanúšikov obrovské sklamanie, keďže v 23 zápasoch zaznamenal len jeden gól a tri asistencie. Ani jeho celková bilancia v Juventuse nie je príliš oslnivá – 177 zápasov, 12 gólov a 24 asistencií.

 

 

Rodák z Carrary prestúpil do Juventusu v roku 2017 po piatich úspešných rokoch vo Fiorentine, kde sa stal hviezdou ligy a záujem o neho mali elitné svetové mančafty. Bernardeschi sa napokon rozhodol prijať ponuku talianskeho giganta, čo nahnevalo priaznivcov, pretože „Violu“ a „Juve“ spája dlhoročná nenávisť oboch fanúšikovských táborov. Juventus za neho zaplatil 40 miliónov eur a očakávalo sa, že v mužstve preberie dirigentskú taktovku.

 

 

Bernardeschi však striedal lepšie výkony s horšími a postupom času jeho význam na trávniku upadal. Ak vezmeme do úvahy tri posledné sezóny, jeho bilancia z ofenzívnej pozície je 79 zápasov, 2 góly a 6 asistencií. Futbalista navyše poberal vysoký plat v hodnote 4 milióny eur ročne, a tak rozhodnutie vedenia Juventusu z pohľadu finančnej stránky dáva zmysel.

 

 

„Berna“ z klubu odíde ako trojnásobný majster Talianska a dvojnásobný víťaz Talianskeho pohára a superpohára. V lete 2021 sa so spoluhráčmi v reprezentácii tešil z triumfu na majstrovstvách Európy, hoci nepatril do základnej zostavy trénera Roberta Manciniho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies