SÚBOJ UNIVERZÍT vyhrala v Nitre Slovenská poľnohospodárska univerzita

NETKY.SK • 22 November 2023, 12:30 • 2 min
SÚBOJ UNIVERZÍT vyhrala v Nitre Slovenská poľnohospodárska univerzita

„NITRA“ – V športovej hale Centra univerzitného športu SPU v Nitre sa utorok, 21. novembra 2023 stretlo bezmála 30 študentov dvoch nitrianskych univerzít na súťaži v silovom trojboji, ktorú nazval organizátor „SÚBOJOM UNIVERZÍT“.

slovakia

left justify in out

 Študentský spolok Vitruvian v spolupráci so Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou v Nitre a Centrom univerzitného športu SPU ponúkol študentom a študentkám Slovenskej poľnohospodárskej univerzity a Univerzity Konštantína Filozofa príležitosť zmerať si sily v silovom trojboji. Cieľom bolo pre pretekárov nielen dosiahnuť maximálny výkon vo svojej hmotnostnej kategórii, ale hlavne vybojovať pre svoju univerzitu cenný putovný pohár.
 
Pravidlá súťaže boli podmienené federáciou AWPC-Slovakia pre RAW powerlifting, ktorá celú akciu zastrešila, drobné nedostatky v oblečení alebo vybavení pretekárov však rozhodcovia postupne všetkým odpustili.
Po približne 6 hodinovej akcii si prvenstvo vybojovala partia silových trojbojárov domácej univerzity. Ako sa hovorí.... „Sláva víťazom, česť porazeným“ v tomto prípade dokonale vystihuje nielen súťažnú atmosféru počas dňa ale hlavne záverečný ceremoniál.

Medzi ocenených pretekárov s najlepšími výkonmi, ktorí by sa nestratili ani na medzinárodných súťažiach určite patrili v Nitre Daniel Kiss z SPU, ktorý v poslednom pokuse v mŕtvom ťahu pri telesnej hmotnosti 82 kg potiahol 267,5 kg .... viď video.

Ocenenie za najvyšší výkon spomedzi 8 žien získala Ekaterina Shcheglova z UKF, ktorá zapísala postupne výkony 115 kg v drepe, 45 kg v tlaku na lavičke a 122,5 kg v mŕtvom ťahu, čo v súčte trojboja dáva výkon 282,5 kg. Medzi mužmi dosiahol najvyšší výkon v trojboji Dominik Plaskonis z SPU, ktorý drepol 255 kg, na lavičke zatlačil 150 kg a v mŕtvom ťahu potiahol 265 kg, čo pri telesnej hmotnosti 119,9 kg dalo veľmi slušný súčet v trojboji 670 kg.
 
Spokojnosť organizátorov, vedenia Centra univerzitného športu SPU ako aj všetkých zúčastnených pretekárov dáva predpoklad, že o rok bude súťaž ešte kvalitnejšia a opäť dá možnosť skupine mladých ľudí dokázať, že šport akým je silový trojboj aj napriek súbojom ako bol tento v Nitre v podstate všetkých spája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Rudolf Siska
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies