Nadal španielskym vlajkonosičom na otvorení OH 2016 v Riu

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 12:43 • 2 min
Nadal španielskym vlajkonosičom na otvorení OH 2016 v Riu

MADRID - Tenista Rafael Nadal bude španielskym vlajkonosičom 5. augusta na slávnostnom otvorení olympijských hier 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. V utorok o tom rozhodla exekutíva Španielskeho olympijského výboru (COE), v stredu tento krok formálne potvrdia prezidenti 30 národných zväzov olympijských športov. Nadalovou protikandidátkou bola plavkyňa Mireia Belmonteová-Garcíová, referuje Punto de Break.

slovakia

left justify in out

Už koncom marca prezident COE Alejandro Blanco vyhlásil, že by rád videl Nadala v predmetnej čestnej úlohe. Podľa neho si niekdajší líder svetového rebríčka zaslúži takúto poctu a bolo by to aj symbolické vyjadrenie podpory po opätovných verejných obvineniach 29-ročného Malorčana z dopingových praktík. Nadal nedávno zažaloval francúzsku exministerku zdravia, mládeže a športu Roselyne Bachelotovú pre nepodložené tvrdenia.

Štrnásťnásobný grandslamový šampión Nadal, aktuálne piaty v hodnotení, triumfoval vo dvojhre na olympijských hrách 2008 v Pekingu, v Londýne 2012 absentoval zo zdravotných dôvodov. V apríli - zhodne už deviaty raz v kariére - získal titul v Monte Carle aj Barcelone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies