Žiadna železná opona nezatvorí ruskú ekonomiku, vyhlásil Putin

NETKY.SK • 9 Jún 2022, 21:05 • 2 min
Žiadna železná opona nezatvorí ruskú ekonomiku, vyhlásil Putin

MOSKVA – Pred ruskou ekonomikou nepadne žiadna železná opona napriek sankciám Západu, pretože Moskva sa neuzatvára pred svetom ako Sovietsky zväz. Vyhlásil to vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

slovakia

left justify in out

Západné štáty uvalili na Rusko bezprecedentné sankcie za jeho inváziu na Ukrajinu. Ekonomika krajiny, ktorá je jedným z najväčších svetových producentov prírodných surovín, tak smeruje k najväčšiemu hospodárskemu poklesu od pádu Sovietskeho zväzu v roku 1991. Putin na stretnutí s mladými podnikateľmi na otázku o možných dohodách s partnermi ako Čína a India povedal, že ruská ekonomika zostane otvorená.

 

img

 

„Nebudeme mať uzavretú ekonomiku, žiadnu sme nemali, a ani mať nebudeme,“ vyhlásil. „Nemali sme uzavretú ekonomiku, alebo skôr mali sme ju v časoch Sovietskeho zväzu, keď sme sa odstrihli, vytvorili tzv. železnú oponu, vytvorili sme ju vlastnými rukami. Už neurobíme rovnakú chybu – naša ekonomika bude otvorená.“ Putin v roku 2005 označil rozpad Sovietskeho zväzu za najväčšiu geopolitickú katastrofu 20. storočia, pretože desiatky miliónov Rusov schudobneli a samotné Rusko čelilo rozpadu.

 

img

 

Teraz Moskva po odchode veľkých amerických a európskych spoločností a investorov z Ruska tvrdí, že sa odvráti od Západu a zameria sa na rozvoj vlastného domáceho priemyslu a rozvoj partnerstiev s Čínou, Indiou a krajinami Blízkeho východu. „Krajinu ako Rusko nemožno oplotiť,“ povedal Putin, ktorý vyhlasuje, že Západ chce zničiť Rusko a ekonomické sankcie sú podobné vyhláseniu ekonomickej vojny.

 

Možno vás zaujme: Zneužité gymnastky žiadajú od FBI miliardové odškodné



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies