Cestoval z krajiny do krajiny, len aby vrátil ukradnutý mobil

NETKY.SK • 20 November 2020, 07:35 • 2 min
Cestoval z krajiny do krajiny, len aby vrátil ukradnutý mobil

Vraj otroctvo viac neexistuje a jeho krutovláda nad bezbrannými sa skončila v dávno pochovanej minulosti.

slovakia

left justify in out

Vraj niet viac rozdielu medzi chudobným a bohatým, mužom či ženou, pretože zákon je spravodlivo naklonený k dobru a jeho úloha je pre každého rovnaká - chce, aby bolo zlo potrestané.


Nie je pre každého
Či je to naozaj pravda alebo len ďalšie klamstvo, ktoré sa už od útleho detstva vtĺka do hlavy s úmyslom otupiť zrak i sluch, nie je zrejme ťažké odhaliť. Aspoň nie tomu, kto nemá problém vidieť a čítať medzi riadkami.

 

img


Jedna z najúspešnejších autoriek na Slovensku Monika Wurm, sa rozhodla do najnovšej knihy zapracovať aj otázku novodobého zotročovania a využila na to majstrovský rozprávačský talent. Román Nedotknuteľný (Príbeh zlodeja z Indie), je určený pre silnú povahu, ktorá sa neschová pred poškvrnenou realitou.

 

Prečítajte si tiež: Prekonala koronavírus a toto by sme vraj mali vedieť všetci


Musí to napraviť
Ráhul, mladý muž z Indie, je nútený živiť sa čistením verejných toaliet. Prežiť nie je ľahké, a tak si vypomáha aj okrádaním turistov. Ako príslušník najnižšej spoločenskej vrstvy nedotknuteľných, cíti len bezútešnosť. Vrhá ho to tak hlboko na dno, až sa rozhodne dobrovoľne život ukončiť.

 

Našťastie, v osudnú noc vedie rozhovor so starým mudrcom, ktorý mu poradí, aby uchopil druhú šancu a napravil všetko, v čom pochybil. A Ráhul súhlasí, berie možnosť nového začiatku a vydáva sa naprieč krajinami, len aby vrátil mobilný telefón neznámej žene - navyše takej, ktorá si ukradla jeho myseľ i city.

 

img


Bude to strastiplná cesta a na každom rohu si vyčíha prekvapenie, ale nad všetkým sa ukáže aj bezhraničná odvaha, nikdy nekončiaca nádej a neprekonateľná láska.


Bolo to náhle
Nápad na vyskladanie príbehu sa Monike Wurm zrodil v lietadle a nie náhodou sa nachádzala vo výške nad Indiou. Stačila stotina sekundy a dej sa jej odohral vo fantázii ako film.

 

Pravdaže, potrebovala ešte ďalšie dva roky, aby zozbierala potrebný materiál a mohla tak s pokojným svedomím pracovať na románe, ktorý v sebe ukrýva fikciu aj skutočnosť.


„V knihe sa venujem závažným témam ako pornopriemysel, moderné otroctvo, sexuálne zotročovanie nielen žien, ale aj mladých mužov, obchod s orgánmi, cyber scamming – čo v preklade znamená okrádanie ľudí cez internet na báze podvodu, alkoholizmus, choroba, silný rasizmus a delenie spoločnosti podľa vrodeného postavenia, závislosť na liekoch, prostitúcia, násilie, obchodovanie s ľuďmi, prevážanie drog a utečencov. Samozrejme, nesmie chýbať láska a všetky jej podoby, nádej, odvaha, trpezlivosť, viera v lepší zajtrajšok, splnené sny, neha, túžba ochraňovať milovanú osobu… A ak si myslíte, že to všetko sa azda do jednej knihy ani nevmestí, tak mi verte, že áno," prezradila talentovaná spisovateľka, pričom dodala, že ideou knihy je uvedomenie si, že nikto nie je len celkom dobrý alebo úplne zlý.

 

img


Nuž a zrejme nikomu nie je neznámy výrok, že pomsta chutí sladko. Monika Wurm prezradila, že do príbehu vsunula niečo ako osobnú pomstu voči človeku, ktorého, pochopiteľne, menovať nebude a čitateľ to tam ani nepostrehne. A prečo nie? Veď aj to je jedna z krás písania - vyrovnávať s krivdou sa dá aj šarmantne a kreatívne.

 

Mohlo by vás zaujímať: Bola to tragédia aj zázrak rovno pri bankomate!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies