Nadácia Tatry odmieta spreneveru peňazí na operáciu chlapca

NETKY.SK • 18 Február 2015, 13:00 • 2 min
Nadácia Tatry odmieta spreneveru peňazí na operáciu chlapca

BRATISLAVA - Nadácia Tatry odmieta spreneveru peňazí, ktoré vyzbierali prostredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk na operáciu osemmesačného Damiánka Beňaka.

slovakia

left justify in out

 Ako nadácia uviedla vo vyhlásení pre agentúru SITA, rodina Damiánka bude mat finančné prostriedky na operáciu k dispozícii do konca tohto mesiaca. Operácia by sa mala uskutočniť v marci. "Dôvodom omeškania bola krádež nadačných a zakladacích listín nadácie, pričom došlo k zneužitiu týchto listín," píše sa vo vyhlásení nadácie. Podľa vyhlásenia momentálne zástupcovia nadácie rokujú so zástupcami portálu a snažia sa záležitosť urovnať.

 

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk v utorok oznámil, že podal na Nadáciu Tatry trestné oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu sprenevery. Dôvodom má byť to, že peniaze, ktoré nadácia cez portál vyzbierala na operáciu osemmesačného Damiánka, neposunula jeho rodine. Chlapcova rodina musela podľa zástupcov portálu pre nedostatok financií plánovanú operáciu zrušiť. Na podporu chlapca, ktorý sa narodil so šiestimi prstami na ľavej ruke, vyzbierala nadácia prostredníctvom portálu 372 eur. Podľa zástupcov portálu sa nadácia chlapcovej rodine neozývala a nekomunikovala ani s portálom ĽudiaĽuďom.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies