Na väčšine územia bude fúkať silný vietor

NETKY.SK • 9 Október 2019, 19:31 • 2 min
Na väčšine územia bude fúkať silný vietor

BRATISLAVA - Na západnom Slovensku môže v stredu v noci silnejšie fúkať, meteorológovia tiež upozorňujú na silnejší vietor na horách na severe krajiny.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o nich na svojom webe.

 

Vo viacerých okresoch Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja môže od 21.00 h do štvrtka (10. 10.) do 1.00 h vietor dosiahnuť rýchlosť 45 až 50 kilometrov za hodinu. V nárazoch môže vietor dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

 

V okresoch Banská Bystrica, Brezno, Žilina, Martin, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Poprad sa očakáva silnejší vietor na horách od 22.00 h, potrvať má až do štvrtkového predpoludnia. Vietor môže vo vysokých polohách hôr dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

 

"Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a v danej oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo," upozornili na to meteorológovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies