V putách polície skončil bos kalábrijskej mafie 'ndrangheta

NETKY.SK • 6 August 2021, 09:06 • 2 min
V putách polície skončil bos kalábrijskej mafie 'ndrangheta

MADRID - Španielska a talianska polícia zadržali jedného z bosov kalábrijskej mafiánskej skupiny 'ndrangheta.

slovakia

left justify in out

O zadržaní informovali vo štvrtok. Talianski carabinieri muža identifikovali ako 60-ročného Domenica Paviglianitiho. Podarilo sa ho zadržať v rámci spoločnej operácie španielskej národnej polície a carabinierov. Podľa talianskych prokurátorov sa tak stalo v utorok v Madride.


Paviglianiti mal podľa Španielov počas zadržania pri sebe falošné portugalské doklady, šesť mobilných telefónov a šesťtisíc eur v hotovosti.

Polícia predpokladá, že Paviglianiti je hlavou mafiánskeho klanu 'ndranghety, ktorý nesie jeho meno a operuje po celom svete. Základňu majú v troch dedinách talianskeho regiónu Kalábria.

 

img

Paviglianitiho v januári odsúdili v neprítomnosti za sériu zločinov vrátane vraždy a kriminálneho spolčovania drogovými kartelmi na 11 rokov, 8 mesiacov a 15 dní.

 

Predtým ho v Taliansku za sériu vrážd a ďalšie zločiny z osemdesiatych rokov minulého storočia odsúdili na doživotie, no tento trest mu neskôr znížili na 30 rokov.

 

V októbri 2019 ho však prepustili pre chybu pri prepočte jeho trestu. Následne ušiel do Španielska, kde údajne žil pod ochranou spriaznených pašerákov drog.
 

Prečítajte si tiež: Medzi hlavnými cenami Národnej lotérie v Mexiku sú dve villy po narkobarónoch



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies