Na Ukrajine uznali, že na Kryme sa zlepšil život obyvateľov po vstupe do Ruska

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 17:10 • 2 min
Na Ukrajine uznali, že na Kryme sa zlepšil život obyvateľov po vstupe do Ruska

MOSKVA - Ruská vláda podporuje zlepšenie života na Kryme, vyhlásil bývalý minister dopravy a komunikácií Ukrajiny Jevgenij Chervonenko v éteri kanálu ZIK. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov, výstavba mosta cez Kerčsku úžinu výrazne zlepší blahobyt obyvateľov polostrova. Bývalý minister poznamenal, že Moskva vedome investuje do tohto územia finančné prostriedky.
   

"Verím skutkom a činom, neverím emóciám a výkrikom. Odsudzujeme Krymský most! On sa rozpadne! Som Ukrajinec a som za ukrajinské záujmy, ale logika je veľmi jednoduchá," povedal bývalý šéf ukrajinského ministerstva dopravy. 
   

Ako poznamenal Chervonenko, v súčasnosti na Kryme prebieha rozsiahla práca na rozvoji infraštruktúry a zlepšovaní životnej úrovne obyvateľstva. Konkrétne spomenul výstavbu tepelných elektrární a rozšírenie vodovodného systému. 
   

"Letisko je fantastické. Až 200 ťažkých lietadiel môže denne prijímať na prílet a odlet. Cesty sú oveľa lepšie ako predtým. To znamená, že Ruská vláda robí to, čo mala urobiť Ukrajina," zdôraznil Chervonenko.
   

Krym sa stal ruským regiónom po referende, ktoré sa uskutočnilo po štátnom prevrate v Kyjeve v marci 2014, na ktorom 96,77% voličov republiky a 95,6% obyvateľov Sevastopolu hlasovali za vstup do Ruskej federácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies