Na trhovisku v Nigérii sa odpálili dve atentátničky vo veku 7-8 rokov

NETKY.SK • 12 December 2016, 08:59 • 2 min
Na trhovisku v Nigérii sa odpálili dve atentátničky vo veku 7-8 rokov

MAIDUGURI - Séria výbuchov na trhovisku v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie si vyžiadalo najmenej jednu obeť a 18 zranených.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych médií sa trhovisko stalo terčom útoku dvoch samovražedných atentátnikov - muža a ženy. Predstaviteľ miestnej domobrany však informoval, že výbuchy spôsobili dve dievčatá vo veku sedem-osem rokov. Najprv výbušninu aktivovalo prvé a keď sa pri ňom zbehli trhovníci, nálož na svojom tele odpálilo aj druhé dievča.

 

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale má všetky znaky atentátov páchaných aktivistami islamistického hnutia Boko Haram, ktoré vzniklo práve v Maiduguri.

 

Tento nový vývoj v Nigérii, keď v Maiduguri v poslednom čase došlo k viacerým islamistickým samovražedným atentátom a v priľahlej oblasti aj k útokom na viacero objektov vládnej armády, vyvoláva pochybnosti o pravdivosti tvrdení predstaviteľov vlády a armády, že sedem rokov trvajúce povstanie skupiny Boko Haram je takmer úplne potlačené. AP pred časom upozornila, že povstalci, naopak, svoje bojové operácie zintenzívnili a sú mobilnejší, čo súvisí aj so záverom obdobia dažďov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies