Airbus informoval letecké spoločnosti o meškaní dodávok v roku 2024

NETKY.SK • 18 Apríl 2023, 15:00 • 2 min
Airbus informoval letecké spoločnosti o meškaní dodávok v roku 2024

PARÍŽ - Európsky výrobca lietadiel Airbus leteckým spoločnostiam avizoval meškanie dodávok jeho najpredávanejších modelov v roku 2024. Odhaduje pritom, že niekoľko stoviek lietadiel odovzdá klientom približne o tri mesiace neskôr. Uviedli to v utorok zdroje z odvetvia, ktoré nechceli byť menované.

slovakia

left justify in out

Airbus pre agentúru Reuters potvrdil nešpecifikované oneskorenia dodávok. Uviedol však, že neodrážajú žiadne zhoršenie problémov v dodávateľskom reťazci, keďže začiatkom tohto roka revidoval plány výroby. Koncern zároveň opätovne potvrdil výrobné ciele na rok 2024 a neskôr. Hovorca pripomenul, že Airbus už v decembri komunikoval o dodávkach v roku 2023, keďže jeho cieľom je byť čo najtransparentnejší. A teraz podrobne hovorí o roku 2024.

 

Oneskorenia sa týkajú najmä väčšieho a zložitejšieho modelu A321neo, uviedli zdroje. Najnovšie oznámenie nasleduje po protestoch leteckých a lízingových spoločností v predchádzajúcich mesiacoch v súvislosti s množstvom upozornení na meškanie dodávok pre problémy dodávateľského reťazca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies