Na taliansko-rakúskych hraniciach došlo k stretu demonštrantov s políciou

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 09:09 • 2 min
Na taliansko-rakúskych hraniciach došlo k stretu demonštrantov s políciou

MILÁNO - Talianski demonštranti sa dnes dostali do stretu s rakúskou políciou na hraničnom priechode v Brennerskom priesmyku, kde protestovali proti rakúskym plánom posilniť hraničné kontroly, aby sa obmedzil prílev migrantov do Rakúska.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra AP informovala, že asi 500 ľudskoprávnych aktivistov pochodovalo dnes na taliansko-rakúskych hraniciach, zapaľovalo svetlice a nasprejovalo nápis Vitajte na ceduľu oznamujúcu cestu do Rakúska. Rakúska polície uviedla, že zadržala asi 50 demonštrantov, ktorí hádzali kamene do policajtov a piatich z nich zranili alebo spôsobili škodu na majetku.

 

Polícia zasiahla voči demonštrantom s obuškami a obranným sprejom, uviedli rakúske médiá.

 

Po uzavretí balkánskej migračnej cesty a dohody medzi Európskou úniou a Tureckom o vracaní migrantov sa očakáva, že si nájdu inú cestu, napríklad cez more do Talianska, odkiaľ budú chcieť ísť na sever.

 

Rakúsky minister obrany Hans Peter Doskozil v rozhovore pre dnešné vydanie nemeckého denníka Die Welt povedal, že Rakúsko plánuje v súvislosti s očakávaným prílevom ďalších migrantov posilniť ochranu svojich hraníc nasadením príslušníkov armády.

 

"Keďže vonkajšie hranice EÚ v súčasnosti ešte nie sú účinne chránené, zavedie Rakúsko čoskoro prísne hraničné kontroly. To znamená masívne hraničné kontroly v Brenneri, aj s nasadením vojakov," povedal Doskozil, pričom spomenul významný hraničný priechod medzi Rakúskom a Talianskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies